Посетете ни във Facebook
Facebook
Посетете ни в Google +
Google+
Посетете ни в Twitter
Doris - Блог
Skype чат с оператор

ПОЧИВКИ БЪЛГАРИЯ

Велинград - SPA столицата на Балканите
Продължителност:  3 дни / 2 нощувки Транспорт:  Автобус
Маршрут
Сливен - Стара Загора - Чирпан - Велинград - Цигов чарк - Батак - Пещера - Сливен

Дати на отпътуване
Резервирай или се обади на 0700 1 2222
Дата на отпътуване
Бр. възрастни
Бр. деца (0-15 год.)
Програма
цени и условия & допълнителни екскурзии
Проверка на резервация
Град на отпътуване
Място
Час
Цена
Сливен бензиностанция Еко - Дамарски мост 07:30 часа
169 лв.
Нова Загора спирка кръгово 08:00 часа
169 лв.
Стара Загора паркинг жп гара 08:30 часа
169 лв.
Чирпан спирка център 09:00 часа
169 лв.


ПРОГРАМА

ПЪРВИ ДЕН
Отпътуване по маршрут Сливен - Стара Загора - Чирпан – Велинград.
Велинград е разположен в западната част на Чепинската котловина, в близост до условно приетата граница между Родопите и Рила. По изобилие и разнообразие на минералните си води градът се нарежда на първо място в България. Красивият Велинград е отличен за SPA-столица на Балканите.
По обяд пристигане и настаняване в SPA хотел 3 */4 *.
Свободно време, възможност за посещение на SPA центъра на хотела (включено в цената). Вечеря. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН
Закуска. Свободно време, възможност за посещение на SPA центъра на хотела (включено в цената) или за разходка до езерото Клептуза.
Организирано посещение на Къщата-музей на Вела Пеева. Музеят разполага със специално построена през 1982 г. сграда с обширни и удобни за експониране зали. В тях са представени постоянните експозиции за Вела Пеева, етнографска изложба, изложба за великденски писани яйца и изложба за Николай Гяуров. Изключително впечатляваща и интересна е изложбата на Великденски яйца, която е единствена в България. Тук са показани традиционни методи за украсяване, които са използвали нашите баби и прабаби. Като специални писалки и восък, превръщайки рисуването в уникално изкуство. Ще посетим и най-стария действащ храм в Чепинкия край “Света Троица”, въздигнат върху основите на старата каменна църква през 1816 г. Тя е важен духовен и просветителски център. Тук е бил запазен Требникът с летописния разказ на поп Методи Драгинов за насилственото помохамеданчване през XVII в.
Местността Клептуза е обявена за защитена през 1966 година. Цялата площ на защитената територия е 412 хектара. Част от водата на извора се използва за водоснабдяването на Велинград и за множество рибарници, а друга част се излива в две красиви изкуствени езера, оградени с плачещи върби. Във въздуха се усеща аромат на борова смола от черния бор, който расте в околността. В парка "Клептуза" има ресторант с панорамна тераса, от която се открива прекрасен изглед към двете езера. Водата в езерото не променя температурата си нито през лятото, нито през зимата, твърдят местните. Според тях това са сълзите на Клепна, чието име носи езерото.
Вечеря. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН
Закуска. Свободно време. Около 11:00 часа напускане на хотела и отпътуване за Цигов чарк. Цигов чарк е планински курорт, намиращ се на югозападния бряг на язовир „Батак“, който е шестият по големина в България.
Пауза за обяд и снимки. Продължаваме за Батак.
Името на Батак се свързва с героичното Априлско въстание. Историята на Батак е запазена в Историческия музей, църквата костница „Св. Неделя“ и архитектурно-историческия паметник на културата Балиновата къща, които ще посетим.
Отпътуване за Чирпан – Стара Загора - Сливен.

Как да резервирам
По телефона:
0700 1 2222
Още предложения от дорис