Посетете ни във Facebook
Facebook
Посетете ни в Google +
Google+
Посетете ни в Twitter
Doris - Блог
Skype чат с оператор

ПОЧИВКИ БЪЛГАРИЯ

SPA почивка в Пирин и посещение на Рилския манастир
Продължителност:  3 дни / 2 нощувки Транспорт:  Автобус
Дати на отпътуване
Резервирай или се обади на 0700 1 2222
Дата на отпътуване
Бр. възрастни
Бр. деца (0-15 год.)
Програма
цени и условия & допълнителни екскурзии
Проверка на резервация
Град на отпътуване
Място
Час
Цена ранни записвания до месец преди датата на отпътуване
Стандартна цена
Сливен бензиностанция Еко - Дамарски мост 06:00 часа
159 лв.
169 лв.
Нова Загора спирка кръгово 06:30 часа
159 лв.
169 лв.
Стара Загора паркинг жп гара 07:00 часа
159 лв.
169 лв.
Чирпан, при група над 10 човека спирка Център 07:30 часа
159 лв.
169 лв.

ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН:
Отпътуване от Сливен в 06:00 ч. по маршрут Сливен - Стара Загора - Чирпан – Велинград, за да стигнем до Разлог. Настаняване в хотелски комплекс „Аспен Ризорт”/или подобен. Комплексът се намира в живописната Разложка котловина, заобиколен от величествените Рила, Пирин и Родопи.
Свободно време и възможност за посещение на SPA центъра на хотела. За желаещите - екскурзия до с. Добърско, където ще посетим църквата „Св. св. Теодор Тирон и Теодор Стратилат“. Храмът е единственият в България, посветен на тези светци и е паметник на културата с национално значение.
Следва посещение на Банско. Градът е атрактивна дестинация през всички сезони на годината. Интересни забeлежителности в града са къщата музей „Никола Вапцаров”, къщата музей „Неофит Рилски”, паметникът на св. Паисий Хилендарски и Веляновата къща. Ще имаме свободно време за посещение на музеите (по желание) и разходка из града.
Вечеря, свободно време и нощувка.

ВТОРИ ДЕН:
Закуска. Свободно време за посещение на SPA центъра на хотела или възможност за допълнителна екскурзия до Рилския манастир (срещу допълнително заплащане). Историята на Рилската света обител е пряко свързана с българския светец и отшелник, небесен закрилник и покровител на българския народ св. Иван Рилски. Пещерата, където свети Иван Рилски се оттеглил и преживял последните седем години от живота си, е на около 3 км от манастира, като до нея има добре обозначена пътека. Съществува поверие, че който се промуши през дупката в скалата на пещерата, без да докосне стените й, е праведен. Манастирът „Свети Иван Рилски“ е построен на мястото на стара постница през 927 – 941 г. от Иван Рилски. През XIV в. в двора му е издигната отбранителна кула и малка еднокорабна черква от местния феодален владетел протосеваст Хрельо. Кулата е най-старата запазена сграда в манастирския комплекс и по стил принадлежи към архитектурата на Търновската художествена школа. Като паметник с изключителна стойност и значение за световната култура, Рилският манастир е включен в Списъка на световното наследство под егидата на ЮНЕСКО. И до днес той е действащ манастир.
Връщане в хотела, свободно време и вечеря.

ТРЕТИ ДЕН:
Закуска. Свободно време. Напускане на хотела и отпътуване за Юндола. Целият район около Юндола е изключително живописен. В близост до курорта се намират резерватите Рогачица и Валявиците, Филибишка поляна, местностите Черновец и Куртово, спортната база „Белмекен” и природната забележителност Пашови скали. Продължаваме за Батак. Регионът на Батак е населяван още от най-древни времена. За това свидетелстват множеството тракийски, римски и славянски крепости, могили и мостове, открити в района. Името на града се свързва най-вече с Априлското въстание, когато многохилядна турска войска изгаря до основи селището. Загиват над пет хиляди души, като около две хиляди са изгорени живи в църквата „Св. Неделя”. Днес интересни за посетителите са Историческият музей, църквите „Св. Богородица” и „Св. Неделя” и Балиновата къща, намиращи се в центъра на Батак.
Отпътуване за Чирпан, Стара Загора и Сливен.Как да резервирам
По телефона:
0700 1 2222
Още предложения от дорис