Посетете ни във Facebook
Facebook
Посетете ни в Google +
Google+
Посетете ни в Twitter
Doris - Блог
Skype чат с оператор

ПОЧИВКИ БЪЛГАРИЯ

Уикенд в с. Чифлик с посещение на Троянския манастир
Продължителност:  3 дни / 2 нощувки Транспорт:  Автобус
Дати на отпътуване
Резервирай или се обади на 0700 1 2222
Дата на отпътуване
Бр. възрастни
Бр. деца (0-15 год.)
Програма
цени и условия & допълнителни екскурзии
Проверка на резервация
Град на отпътуване
Място
Час
Цена
Сливен бензиностанция Еко - Дамарски мост 07:30 часа
179 лв.
Нова Загора спирка кръгово 08:00 часа
179 лв.
Стара Загора паркинг жп гара 08:30 часа
179 лв.
Чирпан, при група над 10 човека спирка Център 09:00 часа
179 лв.


ПРОГРАМА

ПЪРВИ ДЕН
Отпътуване от Сливен 7:30 часа по посока село Чифлик.
Село Чифлик се намира в пoлите на Троянския балкан. Наследник на богато историческо минало, скътано сред прекрасна природа, селото е и обект на интерес от туристите. Освен че е отправна точка на много туристически маршрути към хижите в Троянския балкан, Чифлик радва своите посетители с басейните си с минерална вода, с тишината и спокойствието на планината и лечебната сила на чистия въздух.
Настаняване в хотел „Дива” http://diva.ehotels.global/about-us. Обяд. Свободно време. Може да се възползвате от възможностите за пълен релакс, като се потопите във външния плувен басейн с минерална вода с температура над 30 градуса, както и да посетите СПА центъра към хотела.
Вечеря и нощувка.

ВТОРИ ДЕН
Закуска. Свободно време. За желаещите, около 9:30 часа възможност за посещение на Троянския манастир „Успение Богородично“. Това е третият по големина манастир в България. Според преданието е основан в началото на XVII в. от няколко атонски монаха отшелници, които донасят със себе си чудотворната икона на Богородица Троеручица. Първоначално били построени малка дървена църква "Рождество Богородично", монашеско жилище и гостоприемница. През годините Троянският манастир е имал бурна история, като никога не е оставал встрани от събитията по нашите земи - зад неговите стени се е укривал Левски и тук е основан единственият монашески революционен комитет. Днес светата обител пази чудотворната икона на Богородица Троеручица, а в южния двор е погребан патриарх Максим.
Връщане в хотела. Обяд и свободно време, в което можете да се възползвате от възможностите за пълен релакс, като се потопите във външния плувен басейн с минерална вода, както и да посетите СПА центъра към хотела. Масажният център на хотела разполага със сауна, хидромасажна вана и предлага разнообразие от масажи и релаксиращи процедури - турска баня, рефлексотерапия, минерална и ароматерапия, терапия с мед, процедури за лице и др. (срещу допълнително заплащане).
Вечеря. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН
Закуска. Свободно време. В 11:30 часа освобождаване на хотела и отпътуване за Карлово. Градът е родно място на даскал Ботьо Петков, бащата на Христо Ботев, на д-р Иван Богоров, братята Евлоги и Христо Георгиеви, Брайко Хаджигенов, Христо Попвасилев и др. От Карлово е родом и прославеният български алпинист Христо Проданов, пръв изкачил връх над 8000 метра - Лхотце (8516 м) и първият българин, стъпил на Покрива на света - връх Еверест (8848 м, на 20 април 1984 г.) и останал завинаги в ледените му прегръдки. В Карлово се е родил и израсъл най-великият син на Майка България - Апостолът на свободата Васил Левски. Желаещите могат да посетят Исторически музей – Карлово, сградата е ценен архитектурен и културно-исторически паметник от епохата на Възраждането. Музеят предлага много информация за миналото на град Карлово, както и за селищата в околността. Къщата музей "Васил Левски" е включена в Списъка на 100-те национални туристически обекта и се намира на 44-то място. Опожарена е през Освободителната война, от нея са останали само каменното стълбище към зимника и скривалището. Възстановена е със средства на родолюбиви българи.
Ще посетим и Бухалов хан, който се помещава в една от най-красивите постройки в Карлово, срещу храма „Света Богородица“. Сградата е построена през XIX век от ханджията и кръчмар Кирко Бухала. В хана се е събирал революционният комитет, основан от Васил Левски, тук е основано и първото въздържателно дружество. Днес майстори през цялата година показват български традиционни занаяти и предлагат ръчно изработени предмети и сувенири. Можете да си купите нарисуван копринен шал, образци от прочутата калоферска дантела, украсени ножове, плъстени и дървени пана, магнити, бижута. Разглеждайки стаите на хана, обзаведени с предмети на бита от Възраждането, ще се пренесете в работната и празнична атмосфера на епохата. Не пропускайте да изпиете чашка кафе, сварено на пясък по стара рецепта!
Свободно време. Отпътуване за Чирпан - Стара Загора - Сливен. Пристигане вечерта.Как да резервирам
По телефона:
0700 1 2222