Посетете ни във Facebook
Facebook
Посетете ни в Google +
Google+
Посетете ни в Twitter
Doris - Блог
Skype чат с оператор

ПОЧИВКИ БЪЛГАРИЯ

Мини почивка на Слънчев бряг
Продължителност:  3 дни / 2 нощувки Транспорт:  Автобус
Дати на отпътуване
Резервирай или се обади на 0700 1 2222
Дата на отпътуване
Бр. възрастни
Бр. деца (0-15 год.)
Програма
цени и условия & допълнителни екскурзии
Проверка на резервация
Град на отпътуване
Място
Час
Цена ранни записвания до месец преди датата на отпътуване
Стандартна цена
Чирпан, при група над 10 човека Спирка център 06:00 часа
159 лв.
169 лв.
Стара Загора паркинг жп гара 06:30 часа
159 лв.
169 лв.
Нова Загора спирка кръгово 07:00 часа
159 лв.
169 лв.
Сливен бензиностанция Еко - Дамарски мост 07:30 часа
159 лв.
169 лв.
ПРОГРАМА

ПЪРВИ ДЕН
Отпътуване по маршрут Чирпан - Стара Загора - Сливен - Поморие - Слънчев бряг. Пристигане в Поморие.
Посещение на Поморийския манастир “Св. Георги Победоносец”. Според исторически данни, християнството се появява рано в Поморие (Анхиало) - още през II в. по тези земи е основана църковна община. Мястото, където днес се издига манастирът е било тракийско светилище, а през Византийската епоха тук е издигната християнска обител. Стара легенда разказва за богат търговец - Селим бей, който се разболял. На слугата му се присънил свети Георги на кон, който му показал лековит извор. Когато намерил мястото от съня, слугата открил там барелеф на светията, под който бликнала лековита вода. Благодарният търговец построил там параклис, а по-късно, заедно със синовете си, приел християнството и те станали първите монаси в манастира.
След като разгледаме манастира, продължаваме към Слънчев бряг. Настаняване в хотел, обяд и свободно време за плаж.
Вечеря. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН
Закуска. Свободна програма. За желаещите, срещу допълнително заплащане, посещение на винарна „Страцин" (при група от мин. 10 човека), където ще разберем повече за лозята и винопроизвоството в региона. Ще имате възможност да дегустирате минимум три местни вина с подходящи ордьоври към всяко едно от тях - меки и нежни сирена за белите и розетата и прекрасно допълващи месни деликатеси за червените.
Връщане в хотела. Обяд. Свободно време за плаж и разходка в курорта.
Слънчев бряг е най–големият и оживен морски курорт в България. Многобройни хотели, барове, ресторанти, аква-паркове, СПА центрове, бизнес центрове, детски кътове, условия за сърф, водни ски и други развлечения привличат български и чуждестранни туристи.
Вечеря.
След вечеря може да посетите някои от нощните заведения на оживения курорт като „Какао бийч”. Този култов атракцион, разположен на плажа в най-големия курорт у нас, обединява няколко добре познати нощни заведения като „Бедрум”, „Кабана”, „Какао”, „Брилянтин”, „Час Пик” и „Домби”, които привличат туристите с много музика и светлинни ефекти, гаранция за незабравимо парти до сутринта на самия плаж.
Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН
Закуска. В 10:00 ч. напускане на хотела. Продължаваме към замъка „Влюбен във вятъра” Равадиново. Изграден изцяло от 20 000 тона камък, който е специално добит от недрата на Странджа планина, този замък запленява и въздейства. Странджанският камък е мраморизиран варовик и присъства навсякъде – в оградата, изкуственото езеро, стените и кулите, параклиса и избата. Той съдържа следи от микродиаманти и през различните части на денонощието променя цвета си – сутрин е с оттенък на розово, през деня е бял, а по пълнолуние сияе.Това, което прави замъка още по-уникален е, че е построен във формата на кръст.
Свободно време за разглеждане на замъка.
Потегляме към към един от най-красивите и романтични градове по българското Черноморие - Созопол. Тук миналото е наслагвало пласт след пласт, за да създаде неповторимото излъчване на Созопол. Старата част на града е обявена за архитектурен и археологически резерват, в който могат да се видят сгради от различни епохи. Археологическият музей, тракийските надгробни могили, античните некрополи и крепостните стени – разглеждането им е като пътуване във времето.
Около 16:00 ч. отпътуване за Сливен, Стара Загора и Чирпан.Как да резервирам
По телефона:
0700 1 2222
Още предложения от дорис