Посетете ни във Facebook
Facebook
Посетете ни в Google +
Google+
Посетете ни в Twitter
Doris - Блог
Skype чат с оператор

ПОЧИВКИ БЪЛГАРИЯ

Пампорово, Орфееви скали, екопътека Невястата и кулата Снежанка
Продължителност:  3 дни / 2 нощувки Транспорт:  Автобус
Дати на отпътуване
Резервирай или се обади на 0700 1 2222
Дата на отпътуване
Бр. възрастни
Бр. деца (0-15 год.)
Програма
цени и условия & допълнителни екскурзии
Проверка на резервация
Град на отпътуване
Място
Час
Цена ранни записвания до месец преди датата на отпътуване
Стандартна цена
Сливен бензиностанция Еко - Дамарски мост 07:30 часа
129 лв.
139 лв.
Нова Загора паркинг жп гара 08:00 часа
129 лв.
139 лв.
Стара Загора паркинг жп гара 08:30 часа
129 лв.
139 лв.
Чирпан спирка Център 09:00 часа
129 лв.
139 лв.

ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН:
Отпътуване от Сливен в 07:30 ч. по маршрут Стара Загора - Чирпан – Пампорово.
След като навлезем в Родопа планина, по живописен път ще стигнем до един от най-красивите ни планински курорти - Пампорово. Познат основно като зимна дестинация, заради красивата природа, прохладата на планината и интересните туристически маршрути, Пампорово е предпочитан целогодишно от туристите.
Настаняване в апарт-хотел „Forest nook” 3+ * и обяд.
Свободно време, през което можете да посетите SPA центъра на комплекса, който включва басейн, джакузи, сауна, рибки гара руфа, парна баня и фитнес.
ИЛИ
Около 14:30 ч., за желаещите, отпътуваме за екопътека "Невястата", която е една от любимите дестинации на всички туристи, посетили Пампорово. С дължина 900 метра, добре обозначеният маршрут предлага най-невероятните гледки в Родопите, като за покоряването ѝ не са нужни кой знае какви планинарски умения. Изключително лесна и перфектно облагородена, тя е подходяща за хора от всякакви възрасти - има много места за почивка, и за красиви снимки. От многото информационни табели ще разберете за растителните и животински видове, които населяват планината. В началото на екопътеката може да се види красивата Смолянска крепост, а в края ѝ ще ви посрещне свежа атракция за малки и големи – Via Ferrata или въжен тролей. По протежението на екопътеката ще видите много отделни скали, като всичките те образуват скалния масив Невястата - един от най-известните в Родопите. Ще има възможност и за посещение на манастирския комплекс “Свети Пантелеймон“. Голямата популярност на манастира се дължи на сестра Христина, която, според поклонниците, е надарена с лечителски умения и пророчески дарби. 
Връщане в хотела. Вечеря с организирана програма (музика на живо). Нощувка.

ВТОРИ ДЕН:
Закуска. Свободно време, през което можете да посетите SPA центъра на хотела.
ИЛИ
Разходка до телевизионната кула на връх Снежанка. Кулата впечатлява с височината си от 156 метра и е отворена за посещение от туристи, които могат да изпият ободряваща напитка на терасата и да се насладят на 360-градусов поглед към Родопа планина. След това ще имаме възможност да отидем до Орфеевите скали, които се намират под връх Снежанка, на около 15-20 мин. пеша. До впечатляващото скално образувание се стига по добре поддържана и маркирана пътека. Според древни легенди, митичният Орфей е черпел вдъхновение за песните си от гледките, разкриващи се от скалата. Той ги свирел на своята арфа, а песните се носели из целите Родопи. Разходката ви ще бъде възнаградена с невероятна гледка към нагънатите хълмове на планината и блестящите изумруди на Смолянските езера, пръснати навсякъде по долината на река Черна. След невероятните емоции, които можете да съхраните в много снимки, се прибираме в хотела.
Вечеря.
Можете да удължите приключението през този наситен с емоции ден, като посетите дискотека „Underground“, която се намира в хотела.
Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН:
Закуска. Около 10:30 ч. напускаме на хотела и отпътуваме за Бачковския манастир „Успение Богородично“. Той е вторият по големина и значимост български манастир. Разположен е много удачно на неголяма тераса, вдясно от поречието на Чепеларската река, до с. Бачково, на 10 км от Асеновград и 30 км от Пловдив. Манастирският комплекс заема площ от близа 8000 кв.м и е разположен на 440 м н.в. Включва два двора и четири църкви. Манастирът има и 13 параклиса - 8 в Асеновград и околностите му и 5 край манастира и пътя за Асеновград. Бачковският манастир е обявен за национален паметник на културата. Най-голямото му богатство е чудотворната икона „Св. Богородица Елеуса“, за която се вярва, че има силата да изцелява.
Свободно време за обяд.
Отпътуване за Чирпан, Стара Загора, Сливен. Пристигане вечерта.Как да резервирам
По телефона:
0700 1 2222
Още предложения от дорис