Посетете ни във Facebook
Facebook
Посетете ни в Google +
Google+
Посетете ни в Twitter
Doris - Блог
Skype чат с оператор

ПРАЗНИЧНИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ

Мини почивка в Опатия - Перлата на хърватското крайбрежие
Продължителност:  6 дни / 4 нощувки Транспорт:  Автобус
Резервирай или се обади на 0700 1 2222
Дата на отпътуване
Бр. възрастни
Бр. деца (0-15 год.)
Програма
цени и условия & допълнителни екскурзии
Проверка на резервация
Курортният град Опатия, разположен между планината Учка и брега на Адриатическо море, е най-престижният хърватски курорт, известен като една от най-красивите плажни дестинации в Eвропа. Мекият климат, топлите води, екзотичната растителност и прекрасната архитектура превръщат Опатия в магнит за всички - от кралски особи до хора на изкуството. Опатия е истинска ботаническа градина. Тук можете да се насладите на алеите от палми, бамбук, камелии, магнолии, както и лавровото дърво – символ на Опатийското крайбрежие.
Това е място, което напомня за някогашния Лазурен бряг, от времето, когато екстравагантните англичани и американци ходели там да прекарват зимата. Буйната зеленина на кипариси, пинии и палми, прекрасните глицинии, бугенвилии, магнолии и трендафили, които греят в градините, скриват прекрасни вили и хотели в стил Бел Епок и, на фона на морската синева, създават едни от най-красивите картини, на които очите ви могат да се насладят. Опатия е „Ница на Адриатическо море” и нейната носталгична хубост като че ли връща посетителя във времето на някогашните пищни празници от края на Австро-Унгарската империя, когато австрийски принцеси танцували тук валс в прегръдките на унгарски благородници...


Град на отпътуване
Час
Място
Цена ранни записвания до месец преди датата на отпътуване Стандартна цена
Варна 15:00 часа Централна автогара
483 лв.
513 лв.
Бургас 17:30 часа автогара Запад
473 лв.
503 лв.
Шумен 15:30 часа автогара
473 лв.
503 лв.
Сливен 19:30 часа бензиностанция Еко - Дамарски мост
453 лв.
483 лв.
Стара Загора 20:30 часа паркинг жп гара
453 лв.
483 лв.
Пловдив 22:00 часа ОМV до х-л „Санкт Петербург“
453 лв.
483 лв.
София 23:30 часа Централна автогара
453 лв.
483 лв.

Ранни записвания се правят до два месеца преди датата на отпътуване.

ПРОГРАМА:


ПЪРВИ ДЕН:
Отпътуване от Сливен в 19:00 ч. (бензиностанция Еко - Дамарски мост) по маршрут Сливен - Стара Загора - София - Опатия. Нощен преход.

ВТОРИ ДЕН:
Сутринта - пристигане в Опатия. Пешеходна разходка в Опатия – църквата „Св. Якоб“ от 1453 г., построена върху останки от бенедектински манастир; вила „Анджолина“ с ботаническата градина, построена през 1845 г. и поставила началото на организирания туризъм в Опатия; дванадесеткилометровата крайбрежна пешеходна алея, която преминава покрай най-значимите забележителности на курорта, започната през 1885 г. и завършена през 1911 г.; статуята на Девойката с чайката, превърнала се в символ на Опатия, след като е поставена върху скала с гледка към града през 1956 г.
Настаняване в хотел в Опатия или околностите. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН:
Закуска. Свободен ден или туристическа програма по желание: екскурзия до Пула и Ровин - най-привлекателните градове на полуостров Истрия (доплащане 25 евро за възрастни и 20 евро за деца под 18 г.). Екскурзията се провежда при група от минимум 20 човека. Тя включва пешеходна разходка в Пула - главният културен и икономически център на Истрия, впечатляващ с хилядолетната си история и римския амфитеатър - една от шестте най-големи оцелели римски арени в света; и пешеходна разходка в Ровин - едно от най-красивите градчета на Адриатическото крайбрежие, доставящо истинско удоволствие на посетителя със своята атмосфера.
Привечер - завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН:
Закуска. Свободен ден или туристическа програма по желание: екскурзия до Риека и остров Крък (доплащане 25 евро за възрастни и 20 евро за деца под 18 г.). Екскурзията се провежда при група от минимум 20 човека, входните такси не са включени в тази цена; заявява се в България, като цената включва транспорт и екскурзовод на български. Екскурзията включва пешеходна разходка в Риека – най-голямото хърватско пристанище, което днес представлява един доста динамичен град, нелишен обаче от обаянието на адриатическия полъх и пазещ някои прекрасни архитектурни паметници от периода на Бел Епок. Също така панорамна обиколка на о-в Крък – най-големият остров в Адриатическо море (има мост, който свързва острова с брега), откриващ впечатляващи гледки към своите селца, накацали по скалите над морската шир. Както и престой и разходка в Крък (столицата на острова), запазил средновековните си укрепления, които се извисяват над морето и представляват незабравима гледка; разходка из Башка – най-известният курорт на острова, приютяващ най-големия плаж на Хърватия и във Връбник – живописно селце на източния бряг на острова, известно с винопроизводството си.
Привечер - завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН:
Закуска. Отпътуване от Опатийската ривиера със спирка за разглеждане на Национален парк "Плитвички езера", който е в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Най-красивият хърватски национален парк и един от най-красивите паркове в света представлява комплекс от 16 прекрасни, малки и големи, кристални, синьо-зелени езера, които преливат едно в друго чрез пенести водоскоци и водопади. Наред с езерата, в непосредствена близост до каскадите са направени малки горски пътеки и дървени мостове, а с лодка гостите могат да прекосят най-голямото езеро Koзяк. Националният природен парк "Плитвички езера" се посещава от около един милион посетители годишно. Езерата се разглеждат с панорамно влакче или корабче, които са включени в цената на входната такса, която е 150 куни (около 21 евро) за възрастен, за деца под 7 г. – безплатно, деца 7 – 18 г. – 80 куни (около 11 евро). Тази входна такса включва билет за корабче, билет за влакче из резервата - цените са информативни и се заплащат на касите на резервата.
Отпътуване за Белград. Настаняване в хотел 3*. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН:
Закуска. Панорамна обиколка на Белград: площад “Теразие”, Националното събрание (Скупщина), улица “Крал Милан”, площад “Славия”, катедралният храм "Св. Сава", улица “Крал Милутин”, булевард “Крал Александър”, църквата "Св. Марко", площад "Никола Пашич", Площада на Републиката и крепостта "Калемегдан".
Отпътуване за България. Пристигане късно вечерта!


Как да резервирам
По телефона:
0700 1 2222