Посетете ни във Facebook
Facebook
Посетете ни в Google +
Google+
Посетете ни в Twitter
Doris - Блог
Skype чат с оператор

ПРАЗНИЧНИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ

Великден на остров Корфу
Продължителност:  5 дни / 3 нощувки Транспорт:  Автобус
Маршрут
Сливен - Стара Загора - Чирпан - Пловдив - София - Корфу

Резервирай или се обади на 0700 1 2222
Дата на отпътуване
Бр. възрастни
Бр. деца (0-15 год.)
Програма
цени и условия & допълнителни екскурзии
Проверка на резервация
Цената от 429 лв. е за ранни записвания, направени до два месеца преди датата на отпътуване.
Стандартната цена е 459 лв.

Град на отпътуване
Място Час
Цена за ранни записвания до два месеца преди отпътуване
Стандартна цена
Сливен бензиностанция Еко - Дамарски мост 19:30 ч.
469 лв.
499 лв.
Нова Загора спирка кръгово 20:00 ч.
469 лв.
499 лв.
Стара Загора паркинг жп гара 20:30 ч.
469 лв.
499 лв.
Чирпан централна спирка посока София 21:00 ч.
469 лв.
499 лв.
Казанлък OMV на изхода за Ст. Загора ...... ч.
469 лв.
499 лв.
Пловдив ШЕЛ на магистралата 22:00 ч.
449 лв.
479 лв.
Пазарджик ШЕЛ на магистралата 22:15 ч.
449 лв.
479 лв.
София Централна автогара, сектор паркинг 23:45 ч.
429 лв.
459 лв.


ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН:
Отпътуване от Сливен в 19:30 ч. (бензиностанция Еко на Дамарски мост) по маршрут Кулата - Солун - Игуменица. Нощен преход.

ВТОРИ ДЕН:
Около 08:30 ч. трансфер с ферибот до о-в Корфу (гр. Керкира). Свободно време за разходка и закуска в града. Следва панорамна обиколка на Корфу - двореца "Ахилион" - място на разкоша и легендата, построен през XIX в. от императрица Елизабет, известна като Сиси. Отпътуване за Канони. Малък полуостров, разположен на юг от Керкира. Там се намира малък хълм, известен като Мишия остров. Легендата разказва, че на този остров са останките на кораб, превърнат в камък от ядосания бог Посейдон, след като екипажът го предизвикал, като върнал Одисей в Итака. Туристическа обиколка - големия площад "Еспланада" - сърцето на града. Тук се намира и галерията от арки Листон с многобройните кафенета и ресторанти, послужила като модел за построяването на парижката улица "Риволи", Старата крепост, портата "Свети Георги", църквата "Свети Спиридон", закрилник на острова. Свободно време за разходка из най-стария квартал "Кампиело".
Настаняване в хотел. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

ТРЕТИ:
Закуска. В 08:00 ч. тръгване за град Керкира.
Точно в 09:00 ч. започва и Първото шествие, наречено от местните Първото Възкресение. Под строга охрана се изнасят мощите на св. Спиридон - закрилникът на острова (мощите му се изнасят само три пъти годишно - на Великден, на 11 август - датата, на която св. Спиридон е спасил острова от нападението на турците, и на празника на св. Спиридон). Шествието започва от горния край на Керкира, виейки се из красивите улички на целия град. Под звуците на тържествената музика на трите филхармонии, предшестващи мощите на св. Спиридон, хората хвърлят карамфили, с които да постелят пътя на Светеца. Парадът свършва в 10:30 ч. и тогава започват приготовленията за един оригинален местен обичай - чупенето на глинени съдове. Точно в 11:00 ч. от прозорците започват да летят делви, пълни с вода, различни по големина, в знак на настъпващия празник и прогонването на злото. Стар обичай и поверие също е да вземеш парче от счупените делви и да го запазиш за късмет и здраве до следващата година.
Прибиране в хотела. Свободно време. Вечеря.
По желание, след вечеря, в 20:30 ч., се организира трансфер (включен в цената) до гр. Керкира, където ще се включите във Великденските празненства.
В 23:30 ч. всички се събират на централния площад "Спианада", за да чуят литургията. От църквата "Св. Параскева" се изнася осветената свещ, от която всички взимат огън. В полунощ Възкресение се отбелязва и с уникално светлинно шоу. В продължение на 20 минути небето е огряно от стотици фойерверки, отразяващи се във водите на Йонийско море, докато музиката на трите филхармонии се слива с тържествените звуци на църковната песен, оповестявайки Възкресението Христово.
Прибиране към хотела. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН:

ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!

Закуска. Свободно време или екскурзия до Палеокастрица, един от най-известните курорти на острова, разположен на северозападното крайбрежие. Посещение на манастира "Палеокастрица", посветен на Богородица, която според легендата с чудо спасила светата обител, вкаменявайки нападателите - пирати и техните кораби. Свободно време за разходка из околността или разходка с лодка до пещерите в Палеокастрица, най-известната от които е Синьото око.
Връщане в хотела. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН:
Закуска. В 08:30 ч. отпътуване за България. Пристигане късно вечерта.Как да резервирам
По телефона:
0700 1 2222