Посетете ни във Facebook
Facebook
Посетете ни в Google +
Google+
Посетете ни в Twitter
Doris - Блог
Skype чат с оператор

ПРАЗНИЧНИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ

Нова година в Босна и Херцеговина
Продължителност:  4 дни / 3 нощувки Транспорт:  Автобус
Дати на отпътуване
Резервирай или се обади на 0700 1 2222
Дата на отпътуване
Бр. възрастни
Бр. деца (0-15 год.)
Програма
цени и условия & допълнителни екскурзии
Проверка на резервация
Град на отпътуване Час
Място
Ранни записвания до 15.11.2019 г.
Стандартна цена
Сливен 00:30 часа бензиностанция Еко - Дамарски мост
439 лв.
459 лв.
Нова Загора 01:00 часа Спирка след кръговото
439 лв.
459 лв.
Стара Загора 01:30 часа паркинг жп гара
439 лв.
459 лв.
Чирпан 02:00 часа спирка Център
439 лв.
459 лв.
Пловдив 03:00 часа ШЕЛ на магистралата
419 лв.
439 лв.
Пазарджик 03:30 часа ШЕЛ на магистралата
419 лв.
439 лв.
София 05:00 часа Централна автогара, сектор паркинг
399 лв.
419 лв.

Цената от 399 лв. е за ранни записвания, направени до 15.11.2019 г.
Стандартната цена е 419 лв.

ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН:
Сливен – Стара Загора – Пловдив – София – 315 км
София – Вишеград – Сараево – 590 км

Отпътуване от съответния град. Транзитно преминаваме през Сърбия: Ниш – Чачак – Ужице – Мокра гора, с кратки спирки за почивка.
Туристическа разходка във Вишеград. Прекрасна възможност за прекосяване на река Дрина по един от най-красивите мостове, създадени от прочутия османски архитект Синан през XVI в. Мостът остава в историята, благодарение на романа на Иво Андрич „Мостът на Дрина“. Той е построен на мястото на брод, откъдето е минавал главният път, свързващ Цариград и Босна, превърнал се е в символ на общото и различното в културите на хората, живеещи от двете страни на реката – бошняците и сърбите. Вишеградският мост днес е под закрилата на ЮНЕСКО.
В центъра на Вишеград се намира и второто етно селище, построено от „балканския Фелини“ Емир Кустурица – Каменград, наричан още и „Градът на Андрич“. Разходка по главната улица и площада, където са сгушени едно до друго магазинчета за сувенири, бижута, галерия, пекарна, пицария, сладкарница, бирария, кино и няколко площадчета, всички носещи имената на хора, пред които Кустурица се прекланя.
Свободно време за късен обяд и първата чаша ароматно босненско кафе.
Отпътуване за столицата на Босна и Херцеговина - Сараево.
Настаняване в хотел. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН:
Сараево – Високо – Сараево – 70 км

Закуска.
По желание (срещу доплащане) екскурзия до обекта, придобил широка популярност през последните години - Босненски пирамиди в градчето Високо. Д-р Семир Османагич, наричан „босненският Индиана Джоунс”, стои зад проучванията и популяризирането на обекта. Интерес представляват няколко пирамидални структури, най-големите от които са така наречените пирамиди на Слънцето, Луната и Дракона. В близост е оформен и нов парков комплекс - Равне II, който да посреща гостите на обекта, предлагащ места за медитация, почивка и релакс сред природата. Групата посещава подземния лабиринт от тунели след изкачване от около 200-300 метра. Посещението е организирано на малки групи, водени от местни гидове, които по атрактивен начин представят обекта на посетителите. Престой в така наречената „лечебна камера” и докосване до големия мегалит К-2 - идеално място за медитация. Изследванията сочат, че сърцевините на мегалитните блокове в тунелите са съставени от пиезокристали, които трансформират разрушителното поле на подпочвените води в полезни за човека вибрации.
Завръщане в Сараево.
Пешеходна разходка в Сараево, известен като Балканския Йерусалим заради многобройните храмове на различни религии и мирното съжителство на католици, православни, мюсюлмани и евреи. Уникалната атмосфера на Сараево очарова и пленява всеки посетител. По време на обиколката пред очите на всеки като на кино лента преминава историята на града. От моста Тахер чая, през „Ината къща“, „Баш чаршия“, мястото за срещи на Сараево - чешмата "Себил", към катедралата „Сърце Исусово“, паметника на папа Йоан Павел II, голямата православна църква, Градските хали, Вечния огън и чак до бизнес лицето на града, с модерните и футуристични молове. С няколко фотопаузи, предвидени за най-интересното и пикантното: големия ибрик на чаршията, короната на Сараево - „Виечницата“, единствения запазен кервансарай „Морича хан“, Латинския мост до мястото, където е извършен Сараевският атентат, станал причина за избухването на Първата световна война.
Завръщане в хотела, подготовка за празничната вечеря.
20:00 ч. Празнична Новогодишна вечеря с жива музика, на богата блок маса, с включена неограничена консумация на напитки местно производство.
Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН:
Сараево – Мостар – Благай - Сараево 260 км

ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА!
Късна закуска.
Свободен ден в Сараево с възможност за ползване на СПА зоната на хотела.
По желание (срещу доплащане) екскурзия до най-живописните кътчета на Балканите.
  • Мостар - визитната картичка на Босна и Херцеговина с извисяващия се над река Неретва мост, днес под закрилата на ЮНЕСКО е целият стар град. Разходка по калдъръмените улички, фото спирка при по-стария от Стари мост, при уникалната по рода си еснафска джамия Хаджи Курт, Хамама и, разбира се, разкриване на най-добрите панорами към моста - емблема на града. Свободно време, възможност за самостоятелна разходка в града и снимки на удивителната „Бяла луна“, както всички наричат Стари мост над река Неретва.
  • Посещение на Дервишкото теке в Благай (при благоприятни атмосферни условия).
Девришкото теке е едно от най-мистичните и красиви кътчета на Балканите, пазещо мистиката, донесена по този земи с идеологията на дервишите. Запазеният дервишки дом, е отворен за посещения, изграден в една отвесна скала, извисяваща се над най-голeмия карстов извор в Босна. Красотата на мястото е подчертана от тъмно сините води на река Буна и кръжащите скални гълъби и златни орли. Възможност да опитате уникалния местен десерт Смоквара, оригиналната благайска рибена супа или някои специалитети от месо.
Отпътуване за Сараево.
Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН:
Сараево – София – 590 км

Закуска.
Отпътуване за България.
Фотопауза при православния манастир Добрун ("Успение Богородично“). Възможност за един прекрасен завършек на празничната програма сред райското спокойствие в двора на църковната обител.
Пристигане късно вечерта.Как да резервирам
По телефона:
0700 1 2222