Посетете ни във Facebook
Facebook
Посетете ни в Google +
Google+
Посетете ни в Twitter
Doris - Блог
Skype чат с оператор

ПРАЗНИЧНИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ

Коледният град в Драма
Продължителност:  2 дни / 1 нощувки Транспорт:  Автобус
Дати на отпътуване
Резервирай или се обади на 0700 1 2222
Дата на отпътуване
Бр. възрастни
Бр. деца (0-15 год.)
Програма
цени и условия & допълнителни екскурзии
Проверка на резервация
Маршрут 1
Град на отпътуване
Час
Място
Цена ранни записвания до 01.11.2019 г.
Стандартна цена
Сливен 05:00 часа бензиностанция Еко - Дамарски мост
129 лв.
139 лв.
Стара Загора 06:00 часа паркинг жп гара
129 лв.
139 лв.
Чирпан 06:30 часа спирка Център
129 лв.
139 лв.

Маршрут 2
Град на отпътуване
Час
Място
Цена ранни записвания до 01.11.2019 г.
Стандартна цена
София 07:00 часа Централна автогара
109 лв.
119 лв.
Благоевград 08:00 часа
.......
109 лв.
119 лв.


ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН:
Отпътуване от съответния град към Гърция по маршрут: Гоце Делчев – ГКПП "Илинден" – Ексохи – Драма.
Пристигаме в Драма. Районът впечатлява с прекрасни природни картини и многото вода (откъдето произлиза и името на Драма). Река Места и притоците ѝ, които се спускат от величествени върхове създават живописен воден лабиринт. Мястото е много интересно и през зимата, когато тук се изгражда коледният град Онируполи http://oneiroupoli-dramas.gr/.
Посещение на Коледния град в Драма.
Всяка година през месец декември Драма се превръща в приказна атракция. Изникват малки къщички, които напомнят домовете на герои от приказките, светещи с пъстри коледни светлини. Самият Дядо Коледа посреща посетителите с широка усмивка и ги дарява с лакомство или „въглен“ - за непослушните. Навред се чуват коледни песни и се носи аромат на прясно изпечени бретцели, меденки и греяно вино. Атмосферата напомня за традиционните Коледни европейски столици. За децата има безплатни Коледни работилнички за сладкиши, бонбони, коледни маски. Родителите ще имат възможност да опитат различни кулинарни лакомства и прочутото греяно вино и най-вече да изберат подаръците, които да наредят под елхата. Тази Коледна програма Ви предлага да се потопите в истинския дух на празника на много достъпно разстояние и само за един вълшебен ден. Свободно време за разходка из коледните базари.
Вечерта отпътуване за България. Настаняване в хотел "Неврокоп" в Гоце Делчев. Вечеря. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН:
Закуска.
Посещение на забуления в легенди Хаджидимовски манастир "Св. Георги Победоносец". Построен около 1865 г. на хълм, част от най-югоизточните възвишения на Пирин, върху старо християнско светилище, днес манастирът е най-големият по поречието на река Места и един от трите най-големи в Югозападна България. Светата обител постоянно се развива и благоустроява. В манастира се пази икона на св. Георги, която се смята за чудотворна.
Пътят ни води в придобилото широка популярност село Лещен, снимачна площадка на не един хитов български филм. Разглеждане на селцето - старинно селище със запазени стари български къщи. Една от основните атракции на Лещен, наред с църквата и частната галерия е гостоприемната кръчма, където приготвят мекѝчки с вкусно сладко от боровинки, домашни кюфтета от кълцано месо и разливат малиново вино. В селото популярна е и глинената къща, позната сред гостите като "Къщата на Флинстоун". Свободно време и възможност за обяд.
Отпътуване към съответния град.
Как да резервирам
По телефона:
0700 1 2222