Посетете ни във Facebook
Facebook
Посетете ни в Google +
Google+
Посетете ни в Twitter
Doris - Блог
Skype чат с оператор

ПРАЗНИЧНИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ

Приключението Албания: Дуръс, Елбасан, Круя, Тирана, Берат
Продължителност:  4 дни / 3 нощувки Транспорт:  Автобус
Маршрут
Сливен – София – Елбасан – Дуръс – Круя – Тирана – Берат

Дати на отпътуване
Резервирай или се обади на 0700 1 2222
Дата на отпътуване
Бр. възрастни
Бр. деца (0-15 год.)
Програма
цени и условия & допълнителни екскурзии
Проверка на резервация
Град на отпътуване
Час
Място
Цена ранни записвания до месец преди датата на отпътуване
Стандартна цена
Сливен 00:30 часа бензиностанция Еко - Дамарски мост
295 лв.
315 лв.
Стара Загора 01:30 часа паркинг жп гара
295 лв.
315 лв.
Чирпан 02:00 часа спирка център
295 лв.
315 лв.
Пловдив 03:00 часа OMV до х-л „Санкт Петербург”
275 лв.
295 лв.
София 05:00 ч. Централна автогара, сектор паркинг
255 лв.
275 лв.


ПЪРВИ ДЕН:
Сливен – София – Дуръс, Албания

Отпътуваме от Сливен в 00:30 часа по маршрут: Сливен - Стара Загора – Чирпан – Пловдив – София – Дуръс. Пристигаме в Албания в късния следобед. В древността Дуръс е бил част от Българското царство и се казвал Драч. Днес съвременният курорт предлага, освен чудесни условия за морски отдих, също така и интересни забележителности, свързани с историческото минало на селището. Интерес представляват Амфитеатърът (II в.), Венецианската кула и старите римски бани.
Разходка в Дуръс. Разположен на Адриатическия бряг, градът е най-голямото пристанище и развлекателен център в Албания. Възможност за разходка по крайбрежната алея, където ще можете да направите снимки на модерния пешеходен кей, оформен атрактивно като висящ въжен мост. Продължаваме до северния край на залива, където в морето навлиза друг кей. Следва нова архитектурна изненада - върху кея е изградено широко, бяло и модернистично стълбище, превърнало се в най-доброто място за снимки в града.
Свободно време за почивка на чаша ароматно еспресо или знаменития коняк "Скендербег", получил своята популярност още от времето на комунизма, заради високото си качество и уникален вкус.
Настаняване в хотел в района на Дуръс и Ривиерата. Вечеря. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН:
Дуръс – Круя – Тирана – Дуръс

Закуска. Свободно време или, по желание и с допълнително доплащане, екскурзия до Круя и Тирана.
Круя е сърцето на Албания, родното място на националния герой Георги Кастриоти Скендербег и едно от най-посещаваните градчета в страната. Гледката на каменния замък, извисяващ се над долината, наподобяващ с формата си разперени орлови криле е впечатляваща. Днес сградата е музей, представящ историята на Албания и подробно проследяващ живота и делото на Скендербег - бореца за независимостта на Албания от Османската империя. В града се намира и Националният етнографски музей, който е разположен в стара къща, съхранила експонати с над 500-годишна история.
Свободно време за обяд и разходка сред дървените дюкянчета на автентичния средновековен пазар в Круя. Пазарът привлича туристите с уникалните ръчно изработени сувенири от алабастър и маслиново дърво и сребърни филиграмни бижута, изкушаващи всяка дама.
Продължаваме към Тирана. Столицата на Албания предлага интересна смесица от съвременна архитектура и исторически паметници. Разходка по новооформения площад "Скендербег", покрит с разноцветен мрамор от различните краища на Албания. Интерес представляват: паметникът на националния герой на Албания, джамията на Етем бей, Часовниковата кула, Дворецът на културата и Националният исторически музей. Възможност за поглед от високо от панорамното въртящо се кафене на Тирана.
Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка

ТРЕТИ ДЕН:
Дуръс – Берат – Дуръс

Закуска. Свободно време или, по желание с допълнително доплащане, екскурзия до белия град на Албания - Берат
Берат е в Списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Пътят преминава през района, наричан "градината на Албания" и стига до планински масиви, където се извисяват върховете Томор и Шпираг. Обвити в легенди, те са като покровители на стария град Берат, скътали легендарна любовна история, която ще разберете, ако пътувате с нас.
Крепостта на Берат е една от най-старите и най-големи в Европа. Тя впечатлява с живописен изглед към града и реката под нея, както и със запазените православни църкви, устояли на режима на Енвер Ходжа. Възможност за посещение на известния музей „Онуфри”, където се съхранява една от най-интересните колекции от икони на Балканите и човек може да се докосне до уникалното "онуфриево червено".
Свободно време за обяд, покупки и разходка в модерния долен град на Берат, където са живописните квартали „Мангалем” и „Горица”, край река Осум. Тук изумителни са малките къщички, които изглеждат като залепени за склона на планината.
Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН:
Дуръс – Елбасан – София – Сливен

Закуска. Отпътуване за България.
Кратка спирка в Елбасан и възможност за последни покупки. Елбасан възниква през I век под името Скампа. С днешното си име се сдобива много по-късно – през XV век, когато попада под управлението на султан Мехмед II. По това време областта е под османско владичество.
Пристигаме в България късно вечерта.Как да резервирам
По телефона:
0700 1 2222