Посетете ни във Facebook
Facebook
Посетете ни в Google +
Google+
Посетете ни в Twitter
Doris - Блог
Skype чат с оператор

ПРАЗНИЧНИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ

Нова година 2020 в Албания
Продължителност:  4 дни / 3 нощувки Транспорт:  Автобус
Дати на отпътуване
Резервирай или се обади на 0700 1 2222
Дата на отпътуване
Бр. възрастни
Бр. деца (0-15 год.)
Програма
цени и условия & допълнителни екскурзии
Проверка на резервация
ПОТВЪРДЕНА ПРОГРАМА

Град на отпътуване
Час
Място
Стандартна цена
Сливен 00:30 часа бензиностанция Еко - Дамарски мост
455 лв.
Нова Загора 01:00 часа спирка след кръговото
455 лв.
Стара Загора 01:30 часа паркинг жп гара
455 лв.
Чирпан 02:00 часа спирка център
455 лв.
Пловдив 03:00 часа
ШЕЛ на магистралата (отпътуване от града при група от мин. 4 човека)
435 лв.
Пазарджик 03:30 часа ШЕЛ на магистралата
435 лв.
София 05:00 часа Централна автогара, сектор паркинг
415 лв.


ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН:
30.12.2019 г.
Сливен – София – Дуръс, Албания

Отпътуваме от Сливен в 00:30 часа по маршрут: Сливен - Стара Загора – Чирпан – Пловдив – София – Дуръс. Пристигаме в Албания в късния следобед.
Разположен на брега на Адриатическо море, на една ръка разстояние от бреговете на Италия, Дуръс е само на 33 км от столицата Албания. Красивото му крайбрежие си съперничи по очарование с плодородните равнини, които обграждат древния град. В миналото Дуръс е бил част от Българското царство и се казвал Драч. Днес съвременният курорт предлага, освен чудесни условия за морски отдих, също така и интересни забележителности, свързани с историческото минало на селището. Интерес представляват Амфитеатърът (II в.), Венецианската кула и старите римски бани.
Разходка в Дуръс. Средиземноморският климат прави зимата тук мека, като слънчевите дни са много романтични. Градът е втори по големина в Албания и е най-голямото пристанище и развлекателен център в страната. Възможност за разходка по крайбрежната алея, където ще можете да направите снимки на модерния пешеходен кей, оформен атрактивно като висящ въжен мост. Продължаваме до северния край на залива, където в морето навлиза друг кей. Следва нова архитектурна изненада - върху кея е изградено широко, бяло и модернистично стълбище, превърнало се в най-доброто място за снимки в града.
Свободно време за почивка на чаша ароматно еспресо или знаменития коняк "Скендербег", получил своята популярност още от времето на комунизма заради високото си качество и уникален вкус.
Настаняване в хотел в района на Дуръс и Ривиерата. Вечеря. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН:
31.12.2019 г.
Дуръс – Берат – Дуръс
Закуска. Свободно време или, по желание и с допълнително заплащане, екскурзия до белия град на Албания - Берат.
Пътят ни ще премине през района, наричан "градината на Албания", за да стигне до планината, където се извисяват върховете Томор и Шпираг. Обвити в легенди, те са като покровители на стария град Берат, скътали легендарна любовна история, която ще разберете, ако пътувате с нас. Приказният Берат е в Списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Крепостта му е една от най-старите и най-големи в Европа. Няколко пъти разрушавана и отново изграждана, тя впечатлява с красив изглед към града и реката под нея, както и със запазените православни църкви. Възможност за посещение на известния музей „Онуфри”, където се съхранява една от най-интересните колекции от икони на Балканите и посетителите могат да се докоснат до уникалното "онуфриево червено".
Свободно време за обяд, покупки и разходка в модерния долен град на Берат, където са колоритните квартали „Мангалем” и „Горица”. Белите къщи с керемидени покриви се изкачват по склона на хълма и се оглеждат във водите на река Осум. Връщане в хотела.
20:00 ч. Празнична Новогодишна вечеря с жива музика и богато меню, с включена неограничена консумация на напитки местно производство.
Нощувка

ТРЕТИ ДЕН:
01.01.2020 г.
Дуръс – Круя – Тирана – Дуръс

ЧЕСТИТА НОВА 2020 ГОДИНА!

Късна закуска. Свободно време или, по желание и с допълнително заплащане, екскурзия до Круя и Тирана.
Круя е сърцето на Албания, родното място на националния герой Георги Кастриоти Скендербег и едно от най-посещаваните градчета в страната. Още от далеч ще забележите каменния замък, извисяващ се над долината, приличащ на разперени орлови криле. Днес сградата е музей, в който е представена историята на Албания, като специално място е отделено за живота и делото на Скендербег - бореца за независимостта на Албания от Османската империя. В града се намира и Националният етнографски музей, който е разположен в стара къща, съхранила експонати с над 500-годишна история.
Свободно време за обяд и разходка сред дървените дюкянчета на автентичния средновековен пазар в Круя. Пазарът привлича туристите с уникалните ръчно изработени сувенири от алабастър и маслиново дърво и със сребърни филиграмни бижута, изкушаващи всяка дама.
Следващата ни спирка е Тирана. Столицата носи атмосфера, която няма да намерите никъде другаде - сложна и очарователна смесица от съвременна архитектура и паметници на бурното историческо минало. Разходка по площад "Скендербег", покрит с разноцветен мрамор от различните краища на Албания. Ще видим паметникът на националния герой на Албания, джамията на Етем бей, Часовниковата кула, Дворецът на културата и Националният исторически музей. Възможност за поглед от високо от панорамното въртящо се кафене на Тирана.
Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН:
02.01.2020 г.
Дуръс – Елбасан – София – Сливен

Закуска. Отпътуване за България.
Кратка спирка в Елбасан и възможност за последни покупки. Разположен на брега на река Шкумбини, Елбасан възниква още през I век под името Скампа. С днешното си име се сдобива много по-късно – през XV век, когато попада под управлението на султан Мехмед II. По това време областта е под османско владичество. Днес градът представлява интересна смесица от източни, средновековни и модерни сгради, които се редят от двете страни на тесни калдъръмени сокаци или модерни улици.
Пристигаме в България късно вечерта.

Как да резервирам
По телефона:
0700 1 2222