Посетете ни във Facebook
Facebook
Посетете ни в Google +
Google+
Посетете ни в Twitter
Doris - Блог
Skype чат с оператор

ПРАЗНИЧНИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ

Свети Валентин в Париж, самолетна програма
Продължителност:  5 дни / 4 нощувки Транспорт:  Самолет
Дати на отпътуване
Резервирай или се обади на 0700 1 2222
Дата на отпътуване
Бр. възрастни
Бр. деца (0-15 год.)
Програма
цени и условия & допълнителни екскурзии
Проверка на резервация
Цената от 899 лв. е за ранни записвания, направени до 31.12.2019 г.
Стандартната цена е 950 лв.

ПРОГРАМА

ПЪРВИ ДЕН
София - Париж
Отпътуване от летище София в 13:40 ч. кацане на летище "Бове" в Париж в 15:40 ч.

ВТОРИ ДЕН
Париж

Закуска. Започва първият ви ден в Париж – градът на светлините, на кулинарното изкуство, на архитектурните постижения, на любовта, на дългите разходки и приказни мечти. Панорамна обиколка на Париж с екскурзовод на български език: Триумфалната арка, улица Шанз-Елизе, Айфеловата кула, Военното училище, Дома на инвалидите, построен през XVII в. от Луи XIV с цел да бъдат настанени 4 000 пострадали ветерани; мостовете на река Сена; остров Сите и Нотр Дам - Парижката "Света Богородица", едно от най-великолепните постижения на готическата архитектура; площад „Конкорд”; Парламента; градините Тюйлери; Мадлената, построена по образец на гръцки храм и осветена през 1842 г.; Гранд опера, проектирана през 1860 г. от Шарл Гарние, за да претвори величието на Наполеонова Франция; галериите "Лафайет"; луксозният площад "Вандом" и др.
Денят ще продължи туристическа програма по желание: (с предварително заявяване и заплащане в България):
"Духът на Монмартър” - пешеходен тур с местен екскурзовод на български език: Базиликата „Сакре Кьор“, църквата „Сен-Пиер“, площада на художниците „Тертр“, Розовата къща, площадчето “Далида“, мелницата „Мулен ду ла Галет“, увековечена в картини на Реноар, Тулуз-Лотрек, Ван Гог и др, митичното ателие „Бато-Лавоар“, свързано с парижкия период на Пикасо, легендарното кабаре „Мулен Руж“, площад „Абес“ със стената на любовта, църквата „Сен-Жан“ и др.
Живописният квартал с красива архитектура носи духа на стара Франция - малки криволичещи улички, изпъстрени със сувенирни магазинчета и романтични ресторанти ще ни изведат до артистичните площади, превърнали се в галерии на открито и ще ни пренесат във времето, когато Монмартър е бил любимо място на писатели, художници и артисти, сред които Моне, Мане, Дега, Сезан, Пикасо, Тулуз-Лотрек. Легендарните кабарета като Лапен Ажил и Мулен Руж са част от неповторимата атмосфера на емблематичния Монмартър. Снежнобялата базилика Сакре Кьор, построена през 1875 г., е най-високата естествена точка на Париж - хълма Монмартър, откъдето се открива невероятна панорамна гледка към целия град.
Свободно време.
Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН
Париж – Дворецът "Версай" – Париж

Закуска. Свободно време в Париж или туристическа програма по желание (с предварително заявяване и заплащане в България):
  • Полудневна автобусна екскурзия до двореца "Версай" – двореца на Краля Слънце, Луи ХІV с местен екскурзовод на бьлгарски език: Най-пищният кралски двор е построен в зенита на величието на френската монархия, продължил от 1682 г. (когато Луи ХІV се премества тук от Париж със своя двор) до 1789 г. (когато Луи ХVІ и кралица Мария Антоанета били уведомени, че идват революционни тълпи). Обиколката включва разглеждане на Кралския параклис, Парадните апартаменти - салоните на Херкулес, на иИзобилието, на Венера, на Диана, на Меркурий, Огледалната зала и др. Свободно време за самостоятелно посещение на градините на двореца.
  • Круиз с панорамно корабче по река Сена (с предварително заявяване и заплащане в България) около историческите острови Ла Сите, на който е основан Париж през III век пр. Хр., и Сен Луи – по-малкият от двата острова, създаващ почти провинциална атмосфера и любимо място за разходки. По време на разходката с корабче ще се насладите на великолепна панорамна гледка към едни от най-известните забележителности на Париж - Лувъра, Нотр Дам, музея "Орсе", Айфеловата кула, Хотел дьо Вил, мостовете на Сена и др. (Продължителност: 1 час).
  • Посещение на Айфеловата кула. Построена по повод провеждането на Световното изложение в Париж през 1889 г. и наричана навремето "грозна", Айфеловата кула днес е един от символите не само на Париж, но и на Франция. Именувана е на автора на проекта - инженер Густав Айфел. Висока е 324 м. и е на три нива, на които има ресторанти, барове и наблюдателни площадки. Гледката от всяко ниво е зашеметяваща.
Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН
Закуска. Свободно време в Париж за посещение на "Дисниленд" или туристическа програма по желание (с предварително заявяване и заплащане в България):
  • "Лувъра и неговите шедьоври" с местен екскурзовод на български език. Лувърът е разположен в центъра на Париж, на р. Сена, на площ 60 600 кв.м. За първи път отваря врати през 1793 г. Най-известна е зала „Денон”, където се съхранява "Мона Лиза" на Леонардо да Винчи заедно с още безценни творби на Рембранд, Рубенс, Тициан и др. художници. През 80-те години на миналия век във външната част на Лувъра е построена огромна пирамида от стъкло и стомана, която служи за вход към музея. В рамките на около 2 часа, водени от опитния екскурзовод, ще разгледаме най-впечатляващите експонати от различните течения и школи в изкуството, представени по изключителен начин.
  • Пешеходна разходка до остров Сите. Ще видим Парижката "Света Богородица", Съдебната палата, Светия параклис "Сен Шапел".
  • Възможност за индивидуално посещение на някое от най –известните от кабарета в Париж като "Мулен Руж" или "Лидо". Спектакълът е с начало 21:00 ч. или 23:00 ч. и продължителност 2 часа и е необходимо да се спазят изисквания към облеклото.
Свободно време. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН
Закуска. Свободно време. Напускане на хотела, трансфер до летището и отпътуване за София в 16:15 ч.Как да резервирам
По телефона:
0700 1 2222