Посетете ни във Facebook
Facebook
Посетете ни в Google +
Google+
Посетете ни в Twitter
Doris - Блог
Skype чат с оператор

ПОЧИВКИ ГЪРЦИЯ

Корфу - приказният остров
Продължителност:  4 дни / 3 нощувки Транспорт:  Автобус
Дати на отпътуване
Резервирай или се обади на 0700 1 2222
Дата на отпътуване
Бр. възрастни
Бр. деца (0-15 год.)
Програма
цени и условия & допълнителни екскурзии
Проверка на резервация
Град на отпътуване
Място
Час
Цена ранни записвания до два месеца преди датата на отпътуване
Стандартна цена
Сливен бензиностанция Еко - Дамарски мост 01:00 часа
369 лв.
389 лв.
Нова Загора спирка кръгово 01:30 часа
369 лв.
389 лв.
Стара Загора паркинг жп гара 02:00 часа
369 лв.
389 лв.
Чирпан паркинг жп гара 02:30 часа
369 лв.
389 лв.
Казанлък, при група от мин. 10 човека OMV на изхода за Ст. Загора ..... часа
369 лв.
389 лв.
Пловдив ШЕЛ на магистралата 03:30 часа
349 лв.
369 лв.
Пазарджик ШЕЛ на магистралата 04:00 часа
349 лв.
369 лв.
София Централна автогара, сектор паркинг 06:00 часа
329 лв.
349 лв.

ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН:
Отпътуване от съответния град към Гърция. Пристигане в Игуменица. Отплаване с ферибот за о-в Корфу (продължителност 1.45 часа). Настаняване в хотел 4 *. Вечеря. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН:
Закуска. Свободно време или по желание - туристическа програма в Корфу (минимум 4 часа). Ще посетите двореца "Ахилион" (XIX в.), разположен в селището Гастури на около 10 км южно от Керкира. Дворецът е лятната резиденция на най-известната принцеса в света - австрийската императрица Елизабет Баварска, известна като Сиси и е построен в чест на древногръцкия герой Ахил. Посещават се градините и вътрешността - разкошните покои и "тихото гнездо" на легендарната принцеса, покоите на кайзера, капелата и т.н.
Продължаваме за град Корфу (Керкира). По пътя ще направим фотопауза на полуостров Канони - това е мястото с най-красива панорама към Понтикониси, т. нар. Миши остров, като легендата разказва, че на този корабоподобен остров са останките на кораб, превърнат в камък от ядосания бог Посейдон, след като екипажът го предизвикал като върнал Одисей в Итака. Посещение на манастира "Богородица Влахерна". Следва пешеходна обиколка на Керкира, която започва от най-големия площад в Гърция, наречен "Еспланада" - сърцето на град Керкира. В града има две крепости - Венецианска и Византийска и напомня на на романтичната Венеция и о-в Капри едновременно. Тук се намира и галерията от арки Листон с многобройните кафенета и ресторанти, създадена по подобие на Парижката улица "Риволи", Кметството, портата "Свети Георги" и дворецът "Св. св. Михаил и Георги" (отвън), където понастоящем се помещава Музеят на азиатското изкуство, църквата "Свети Спиридон", закрилник на острова, католическата катедрала. Свободно време за разходка из най-стария квартал "Кампиело". По желание - разходка с корабче в залива на Корфу – продължителност 1 час.
Вечеря в хотела. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН:
Закуска. Възползвайте се от вашата екскурзия до Корфу, за да отидете до Палеокастрица. Това е един от най-известните курорти на северозападното крайбрежие на острова и едноименния манастир, посветен на Богородица. Тя спасила с чудо Светата обител, вкаменявайки пиратите и техните кораби.
Направете си кратка екскурзия до Корфу и неговите околности, отидете с лодка до пещерите в Палеокастрица, най-известната от които е Синьото око.
Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН:
Закуска. В 08:30 ч. отпътуване за България. По пътя БОНУС за вас ще бъде посещението на град Янина (Йоанина) - живописната столица на областта Епир, романтично разположена на бреговете на езерото Памвотис. В замъка на Али Паша в центъра на града е Общинският исторически музей, в който се съхраняват много произведения на народното изкуство, оръжия и мечове от периода на Османската окупация на областта.
Пристигане в Сливен късно вечерта.


Как да резервирам
По телефона:
0700 1 2222