Посетете ни във Facebook
Facebook
Посетете ни в Google +
Google+
Посетете ни в Twitter
Doris - Блог
Skype чат с оператор

ГОРЕЩИ ОФЕРТИ

Македония и Албания – Забравена екзотика
Продължителност:  4 дни / 3 нощувки Транспорт:  Автобус
Дати на отпътуване
Резервирай или се обади на 0700 1 2222
Дата на отпътуване
Бр. възрастни
Бр. деца (0-15 год.)
Програма
цени и условия & допълнителни екскурзии
Проверка на резервация
Град на отпътуване
Място
Час
Цена за ранни записвания до месец преди датата на отпътуване
Стандартна цена
Сливен бензиностанция Еко - Дамарски мост 01:30 часа
329 лв.
349 лв.
Нова Загора спирка на кръговото 02:00 часа
329 лв.
349 лв.
Стара Загора паркинг жп гара 02:30 часа
329 лв.
349 лв.
Чирпан, при мин. 4 човека спирка център 03:00 часа
329 лв.
349 лв.
Пловдив ШЕЛ на магистралата 04:00 часа
309 лв.
329 лв.
Пазарджик ШЕЛ на магистралата 04:30 часа
309 лв.
329 лв.
София Централна автогара, сектор Паркинг 06:00 часа
289 лв.
309 лв.

ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН:
Отпътуване от Сливен в 01:30 ч. (бензиностанция Еко - Дамарски мост) по маршрут Сливен - Стара Загора - София - Скопие - Охрид. Преминаване на граничните пунктове при Гюешево – Деве баир.
Кратка спирка за разходка в Скопие - площад "Македония", старият квартал "Вароша", крепостта "Скопско кале" и църквата "Свети Спас" със саркофага на Гоце Делчев.
Отпътуване за Охрид. Настаняване в хотел 2*/3*. Свободно време.
Вечеря в местно заведение с местни специалитети и македонска музика. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН:
Закуска. Туристическа обиколка на стария град на Охрид с местен екскурзовод: площада и пристана на града, църквите "Св. Йоан Канео", "Св. Пантелеймон” (Плаошник), където се намират мощите на Климент Охридски, Самуиловата крепост, църквата "Св. Богородица Перивлепта", Амфитеатъра, църквата "Св. София", къщата на братя Робеви, Стария чинар и др. (обиколката продължава около 2½ часа)
Отпътуване към манастира "Св. Наум". По пътя - спирка на Билянини извори. Манастирът "Св. Наум" е разположен в югоизточната част на Охридското езеро на 27 км от Охрид. Свързан е с името на св. Наум - един от Светите Седмочисленици, който към края на земния си път построил манастира “Св. Архангели”, където е погребан през 910 г.
Вечеря. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН:
Закуска. Рано сутринта - отпътуване за Албания.
Посещение на столицата Тирана.
Столицата на Албания предлага интересна смесица от съвременна архитектура и исторически паметници. Разходка по новооформения площад "Скендербег", покрит с разноцветен мрамор от различните краища на Албания. Интерес представляват: паметникът на националния герой на Албания - Георги Кастриоти Скендербег, джамията на Етем бей, Часовниковата кула, Дворецът на културата и Националният исторически музей. Възможност за поглед от високо на албанската столица от панорамното въртящо се кафене на Тирана. Отпътуване за Дуръс.
Разглеждане на града, разположен на Адриатическия бряг, най-голямо пристанище и развлекателен център в Албания. Възможност за разходка по крайбрежната алея, където ще можете да направите снимки на модерния пешеходен кей, оформен атрактивно като висящ въжен мост. Продължаваме до северния край на залива, където в морето навлиза друг кей. Следва нова архитектурна изненада - върху кея е изградено широко, бяло и модернистично стълбище, превърнало се в най-доброто място за снимки в Дуръс.
Свободно време за почивка с ароматно еспресо или с чаша от знаменития албански коняк "Скендербег", получил своята популярност още по времето на комунизма, заради високото си качество и уникален вкус.
Настаняване в хотел. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН:
Закуска.
Отпътуване за България.
Кратка спирка в Елбасан и възможност за последни покупки. Елбасан възниква през I век под името Скампа. С днешното си име се сдобива много по-късно – през XV век, когато попада под управлението на султан Мехмед II. По това време областта е под османско владичество. Прекрасно експонираната крепост в града посреща гостите и ги пренася във времето на миналото величие на фона на нежна музика и добре поддържана растителна украса.
Пристигаме в България късно вечерта.Как да резервирам
По телефона:
0700 1 2222