Посетете ни във Facebook
Facebook
Посетете ни в Google +
Google+
Посетете ни в Twitter
Doris - Блог
Skype чат с оператор

ГОРЕЩИ ОФЕРТИ

Рилски манастир, Роженски манастир, Мелник, Рупите
Продължителност:  2 дни / 1 нощувки Транспорт:  Автобус
Маршрут
Ранни записвания - два месеца преди датата на отпътуване!

Дати на отпътуване
Резервирай или се обади на 0700 1 2222
Дата на отпътуване
Бр. възрастни
Бр. деца (0-15 год.)
Програма
цени и условия & допълнителни екскурзии
Проверка на резервация
Град на отпътуване
Място
Час
Сливен бензиностанция Еко - Дамарски мост 06:00 часа
Стара Загора бензиностанция ОМВ - Славянски 07:00 часа
Чирпан спирка Център 07:30 часа

ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН:
Отпътуване от Сливен в 06:00 ч. по маршрут Сливен - Стара Загора - Чирпан - Дупница - Рилски манастир. Около манастира е възникнало цяло туристическо градче с възможности за посрещане на многобройните гости и почитатели.На около 30 - 40 мин. пеша в източна посока по маркиран маршрут може да се посетят обителта и гробът на св. Иван Рилски, където сега се издига скромен параклис.
Съществува поверие, че който се промуши през дупката в скалата на пещерата, където св. Иван Рилски е живял като отшелник, без да докосне стените, е праведен. Като паметник с изключителна стойност и значение за световната култура, Рилският манастир е включен в Списъка на световното наследство под егидата на ЮНЕСКО. Тук се намира и гробът на цар Борис III.
Продължаваме към гр. Благоевград, където следва настаняване в хотел, свободно време и нощувка.

ВТОРИ ДЕН:
Закуска. Отпътуване за Роженския манастир.
Роженският манастир е един от най-интересните и важни религиозни и културни центрове на територията на България. Той е един от малкото средновековни храмове, достигнали до наши дни във вид, близък до първоначалния, запазил автентичната си архитектура и монументална живопис.
Разположен е върху билото на висок хълм с изглед към върховете на Пирин и Беласица, обгърнат от знаменитите Мелнишки пирамиди. Роженският манастир и църквата „Св.Рождество Богородично” днес са най-големите в Пиринския край. До манастира е погребан легендарният български войвода Яне Сандански.

Следва посещение на гр.Мелник. Скътан в югозападните склонове на Пирин, той е най-малкият град в България. Обявен е за културно-исторически резерват и за град-музей. Мелник е съчетание от невероятна природа - скали, скупчени около къщи върху хълмовете, легендарна история, култура и вино. Освен история и архитектура, Мелник е и вино. В пясъчните пирамиди, които го опасват от всички страни, са издълбани своеобразни изби, в които зрее, отлежава и се съхранява прочутото мелнишко вино. Старинните мелнишки къщи впечатляват с богатата си архитектура, с избите си, с подредбата, разкриваща българското чувство за практичност и красота. Най-известни от тях са Кордопуловата къща (най-голямата на Балканския полуостров от Възрожденския период) с необикновените си стенописи и огромна изба; Болярската къща (най-старата запазена къща в България).
Разглеждане на Кордопуловата къща и дегустация на вино.
Продължаваме по маршрута за местността Рупите. Мястото е придобило широка популярност благодарение на най-прочутата българска пророчица Вангелия Гущерова - Ванга. През 1992 г. пророчицата построява храм-паметника „Света Петка Българска”, превърнал се в място за поклонение на хиляди хора. Друга забележителност тук е издигащото се на запад възвишение Кожух, което е част от угаснал вулкан, кратерът на който е мястото, където се разполага днес храмът. В югозападното подножие на Кожух се намират останки от Античния град Петра, основан през последната четвърт на ІV в. пр.Хр.
Отпътуване обратно за Сливен в късния следобед.Как да резервирам
По телефона:
0700 1 2222