Посетете ни във Facebook
Facebook
Посетете ни в Google +
Google+
Посетете ни в Twitter
Doris - Блог
Skype чат с оператор

ГОРЕЩИ ОФЕРТИ

Загадките на Босна и Херцеговина: Благай – Междугорие - Високо - Мостар
Продължителност:  4 дни / 3 нощувки Транспорт:  Автобус
Маршрут
София – Вишеград – Сараево – Високо – Мостар – Благай – Междугорие - София

Дати на отпътуване
Резервирай или се обади на 0700 1 2222
Дата на отпътуване
Бр. възрастни
Бр. деца (0-15 год.)
Програма
цени и условия & допълнителни екскурзии
Проверка на резервация
Град на отпътуване
Час
Място
Цени на ранни записвания месец преди отпътуване
Редовна цена
Сливен 00:30 часа бензиностанция Еко - Дамарски мост
295 лв.
315 лв.
Стара Загора 01:30 часа паркинг жп гара
295 лв.
315 лв.
София 05:00 часа Централна автогара, сектор паркинг
255 лв.
275 лв.

ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН:
София – Вишеград – Сараево – 590 км
Отпътуване от София в 5:00 ч. Транзитно преминаваме през Сърбия: Ниш – Чачак – Ужице – Мокра гора, с кратки спирки за почивка.
Туристическа разходка във Вишеград. Прекрасна възможност за прекосяване на река Дрина по един от най-красивите мостове, създадени от прочутия османски архитект Синан през XVI в. Мостът остава в историята, благодарение на романа на Иво Андрич „Мостът на Дрина“. Той е построен на мястото на брод, откъдето е минавал главният път, свързващ Цариград и Босна, превърнал се е в символ на общото и различното в културите на хората, живеещи от двете страни на реката – бошняците и сърбите. Вишеградският мост днес е под закрилата на ЮНЕСКО.
В центъра на Вишеград се намира и второто етно селище, построено от „балканския Фелини“ Емир Кустурица – Каменград, наричан още и „Градът на Андрич“. Разходка по главната улица и площада, където са сгушени едно до друго магазинчета за сувенири, бижута, галерия, пекарна, пицария, сладкарница, бирария, кино и няколко площадчета, всички носещи имената на хора, пред които Кустурица се прекланя.
Свободно време за късен обяд и първата чаша ароматно босненско кафе.
Отпътуване за столицата на Босна и Херцеговина - Сараево.
Настаняване в хотел.
Бонус! Включена вечеря за добре дошли.
Нощувка.

ВТОРИ ДЕН:
Сараево – Високо – Сараево – 70 км
Закуска.
По желание (срещу доплащане) екскурзия до обекта, придобил широка популярност през последните години - Босненски пирамиди в градчето Високо. Д-р Семир Османагич, наричан „босненският Индиана Джоунс”, стои зад проучванията и популяризирането на обекта. Интерес представляват няколко пирамидални структури, най-големите от които са така наречените пирамиди на Слънцето, Луната и Дракона. В близост е оформен и нов парков комплекс - Равне II, който да посреща гостите на обекта, предлагащ места за медитация, почивка и релакс сред природата. Групата посещава подземния лабиринт от тунели след изкачване от около 200-300 метра. Посещението е организирано на малки групи, водени от местни гидове, които по атрактивен начин представят обекта на посетителите. Престой в така наречената „лечебна камера” и докосване до големия мегалит К-2 - идеално място за медитация. Изследванията сочат, че сърцевините на мегалитните блокове в тунелите са съставени от пиезокристали, които трансформират разрушителното поле на подпочвените води в полезни за човека вибрации.
Завръщане в Сараево.
Пешеходна разходка в Сараево, известен като Балканския Йерусалим, заради многобройните храмове на различни религии и мирното съжителство на католици, православни, мюсюлмани и евреи. Уникалната атмосфера на Сараево очарова и пленява всеки посетител. По време на обиколката пред очите на всеки като на кино лента преминава историята на града. От моста Тахер чая, през „Ината къща“, „Баш чаршия“, мястото за срещи на Сараево - чешмата "Себил", към катедралата „Сърце Исусово“, паметника на папа Йоан Павел II, голямата православна църква, Градските хали, Вечния огън и чак до бизнес лицето на града, с модерните и футуристични молове. С няколко фотопаузи, предвидени за най-интересното и пикантното: големия ибрик на чаршията, короната на Сараево - „Виечницата“, единствения запазен кервансарай „Морича хан“, Латинския мост до мястото, където е извършен Сараевският атентат, станал причина за избухването на Първата световна война.
Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН:
Сараево – Благай – Мостар – 150 км
(Мостар – Почители - Междугорие – Мостар – 80 км)
Закуска.
Отпътуване за най-живописните и потайни кътчета на Балканите.
Мостар е визитната картичка на Босна и Херцеговина с извисяващия се над река Неретва мост, днес под закрилата на ЮНЕСКО е целият стар град. Разходка по калдъръмените улички, фото спирка при по-стария от Стари мост, при уникалната по рода си еснафска джамия Хаджи Курт, Хамама и, разбира се, разкриване на най-добрите панорами към моста - емблема на града. Свободно време.
Бонус! Посещение на Дервишкото теке в Благай (без включена входна такса).
Девришкото теке е едно от най-мистичните и красиви кътчета на Балканите, пазещо мистиката, донесена по този земи с идеологията на дервишите. Запазеният дервишки дом, е отворен за посещения, изграден в една отвесна скала, извисяваща се над най-голeмия карстов извор в Босна. Красотата на мястото е подчертана от тъмно сините води на река Буна и кръжащите скални гълъби и златни орли. Възможност да опитате уникалния местен десерт Смоквара сред прохладните пръски на реката.
Настаняване в хотел в Мостар.
По желание (срещу доплащане) екскурзия до Междугорие и Почители.
Почители е поредното бижу на река Неретва. Средновековно селище, оградено от крепостни стени крие в пазвата си напълно консервиран архитектурен османски комплекс.
Уникалната комбинация от средновековна и османска архитектура от 18-ти век поставя заслужено Почители в списъка на ЮНЕСКО. Днес селището е място за вдъхновение, повлияло на не едни художник, писател и творец. Разхождайки се между каменните къщи и крепостни стени, човек се връща буквално назад във времето.
Отпътуване към Междугорие - специално място, където на 24 юни 1981 г. на шест местни деца се явява Света Богородица. Благодарение на това знамение, днес Междугорие се е превърнало е един от най-големите молитвени центрове в света, сравними с Лурд и Фатима, посещавано от поклонници от цял свят. В свободното си време може да посетите църквата "Св. Джеймс", многобройните магазини за сувенири, бутици, ресторанти, паркове и да се насладите на духа на мястото.
Завръщане в Мостар, възможност за самостоятелна късна разходка в града и снимки на удивителната „Бяла луна“, както всички наричат нощем Стари мост над река Неретва.
Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН:
Мостар – София – 699 км
Закуска.
Отпътуване за България.
Колоритно пътешествие през най-красивите места в Босна и Херцеговина по поречието на изумрудените реки Неретва, Прача и Дрина.
Бонус! Фотопауза на река Неретва.
Пристигане в София късно вечерта.Как да резервирам
По телефона:
0700 1 2222