Посетете ни във Facebook
Facebook
Посетете ни в Google +
Google+
Посетете ни в Twitter
Doris - Блог
Skype чат с оператор

ГОРЕЩИ ОФЕРТИ

Париж, самолетна програма
Продължителност:  4 дни / 3 нощувки Транспорт:  Самолет
Резервирай или се обади на 0700 1 2222
Дата на отпътуване
Бр. възрастни
Бр. деца (0-15 год.)
Програма
цени и условия & допълнителни екскурзии
Проверка на резервация
Цената от 889 лв. е за ранни записвания.
Стандартната цена е 956 лв.

ПРОГРАМА

ПЪРВИ ДЕН
Отпътуване от летище София в 7:10 ч. Кацане на летище „Шарл де Гол” в Париж в 9:10 ч.
Първата ви среща с Града на светлините и любовта е с панорамна обиколка на Париж с екскурзовод на български език. Ще видите Триумфалната арка, улица „Шанз-Елизе”, Айфеловата кула, Военното училище, Дома на инвалидите, мостовете над река Сена, остров Сите и възстановяването на „Нотр Дам” - Парижката "Света Богородица", едно от най-великолепните постижения на готическата архитектура, пострадало през пожар през април 2019 г.; площад „Конкорд”, Парламента, градините Тюйлери, Мадлената – построена по образец на гръцки храм и осветена през 1842 г., Гранд Опера – проектирана през 1860 г. от Шарл Гарние, за да претвори величието на Наполеонова Франция, галериите Лафайет, луксозният площад „Вандом” и др. Трансфер до хотела.
Настаняване. Информационна среща - екскурзоводът ще окаже съдействие за закупуването на билети или карти за градски транспорт и ще ви ориентира в района около хотела, както и за възможностите за придвижване с градски транспорт.
Денят ще продължи туристическа програма по желание:
"Духът на Монмартър" (с предварително заявяване и заплащане в България). Пешеходен тур с местен екскурзовод на български език. Живописният квартал „Монмартър” с красивата си архитектура носи духа на стара Франция - малки криволичещи улички, изпъстрени със сувенирни магазинчета и романтични ресторанти, които водят до артистични площади, превърнали се в галерии на открито. Кварталът е бил любимо място на Моне, Мане, Дега, Сезан, Пикасо, Тулуз-Лотрек. Не случайно тук са и легендарните кабарета като „Лапен Ажил” и „Мулен Руж”, които са част от неповторимата атмосфера на "Монмартър". Ако се впуснете в това романтично пътешествие, ще видите базиликата „Сакре Кьор“ (снежно бялата базилика е построена през 1875 г. на хълма Монмартър, който е най-високата точка на Париж. От тук се открива спираща дъха панорамна гледка към френската столица). Ще видите още църквата „Сен Пиер“, площада на художниците „Тертр“ , Розовата къща, площадчето “Далида“, мелницата „Мулен дьо ла Галет“, позната ви от картините на Реноар, Тулуз-Лотрек, Ван Гог и др. Няма да пропуснете и известното ателие „Бато Лавоар“, където Пабло Пикасо е рисувал по време на Парижкия период от творчеството си, легендарното кабаре „Мулен Руж“ ще ви омае със светлините и цветовете си, ще видите църквата „Сен Жан“, градината „Абес“, в центъра на която е Стената на любовта, появила се в Града на любовта през 2000-та година.

Свободно време.
Нощувка.

ВТОРИ ДЕН
Закуска.
Свободно време в Париж или туристически програми по желание (с предварително заявяване и заплащане в България):
  • Полудневна автобусна екскурзия до двореца "Версай" – двореца на Краля Слънце Луи ХІV с местен екскурзовод на бьлгарски език. Най-пищният кралски палат е построен в зенита на величието на френската монархия. Обиколката включва разглеждане на Кралския параклис, Парадните апартаменти - салоните на Херкулес, на Изобилието, на Венера, на Диана, на Меркурий, Огледалната зала и др. Свободно време за самостоятелно посещение на градините на двореца.
Следва туристическата програма по желание:
  • Круиз с панорамно корабче по Сена (с предварително заявяване и заплащане в България). Плаване около историческите острови Ла Сите, на който е основан Париж през III век пр. Хр., и Сен Луи – по-малкият от двата острова, предлагащ на парижани и гостите изненадващо провинциална атмосфера, за което е любимо място за разходки. По време на разходката с корабче ще се насладите на великолепна панорамна гледка към едни от най-известните забележителности на Париж - Лувъра, Нотр Дам, музея „Орсе”, Айфеловата кула, Кметството (Отел дьо Вил), мостовете на Сена и др. (Продължителност: 1 час).
Следва
  • Посещение на Айфеловата кула (с предварително заявяване и заплащане в България).

Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН
Закуска. Свободно време в Париж или туристически програми по желание (с предварително заявяване и заплащане в България):
  • "Лувъра и неговите шедьоври" - (с предварително заявяване и заплащане в България) с местен екскурзовод на български език. Лувърът е разположен в центъра на Париж, на р. Сена на площ 60 600 кв.м. За първи път отваря врати през 1793 г. Най-известна е зала „Денон”, където се съхранява "Мона Лиза" на Леонардо да Винчи, заедно с още безценни творби на Рембранд, Рубенс, Тициан и др. През 80-те години на миналия век във външната част на Лувъра е построена огромна пирамида от стъкло и стомана, която служи за вход към музея. В рамките на около 2 часа ще имате възможност да разгледате най-впечатляващите експонати на Лувъра.
Следва:
  • Пешеходна разходка до остров Сите (с предварително заявяване и заплащане в България) – реставрацията на Парижката „Света Богородица", Съдебната палата, Светия параклис "Сен Шапел".
И
  • Възможност за индивидуално посещение на някое от най–известните кабарета в Париж като "Мулен Руж" или "Лидо". Спектакълът е с начало 21:00 ч. или 23:00 ч. и продължителност 2 часа и е необходимо да се спазят изисквания към облеклото.

Свободно време. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН
Закуска. Напускане на хотела, трансфер до летището и отлитане за София в 10:20 ч.
Как да резервирам
По телефона:
0700 1 2222