Посетете ни във Facebook
Facebook
Посетете ни в Google +
Google+
Посетете ни в Twitter
Doris - Блог
Skype чат с оператор

ГОРЕЩИ ОФЕРТИ

Швейцария - магия и шоколад в Цюрих, Лозана и Женева
Продължителност:  7 дни / 5 нощувки Транспорт:  Автобус
Дати на отпътуване
Резервирай или се обади на 0700 1 2222
Дата на отпътуване
Бр. възрастни
Бр. деца (0-15 год.)
Програма
цени и условия & допълнителни екскурзии
Проверка на резервация
Град на отпътуване
Час
Място
Ранни записвания до месец преди датата на отпътуване
Стандартна цена
Сливен 19:30 часа бензиностанция Еко - Дамарски мост
739 лв
789 лв.
Стара Загора 20:30 часа паркинг жп гара
739 лв.
789 лв.
Чирпан 21:00 часа спирка Център
739 лв.
789 лв.
Пловдив, при група от мин. 4 човека 22:00 часа ОМV до х-л "Санкт Петербург"
719 лв.
769 лв.
Пазарджик 22:30 часа ШЕЛ на магистралата
719 лв.
769 лв.
София 23:55 часа Централна автогара, сектор Паркинг
699 лв.
749 лв.


ПРОГРАМА

ПЪРВИ ДЕН:
Отпътуване от съответния град по маршрут Сърбия – Словения - Хърватия. Транзитно преминаване през Сърбия.

ВТОРИ ДЕН:
Любляна

Пристигане в Любляна. Кратка туристическа програма и разглеждане самостоятелно на забележителностите. Столицата на Словения е разположена в централната част на страната, близо до вливането на река Любляница в Сава. Гербът на столицата е дракон, изобразен на нейния флаг. Сред забележителностите на града е катедралата „Св. Николай”. Построена на мястото на по-ранна църква от йезуитския архитект Андреа Поцо през 1707 г., църквата е посветена на св. Никола – покровителят на моряците и рибарите. Стенописите на катедралата са много въздействащи, вътре има поредица от странични параклиси, а по уличка, украсена с цветни сергии, се стига до портала на Семинарията. Крепостният хълм със Замъка е друга от удивителните забележителности на Любляна. От кулата в замъка се разкрива великолепна гледка към целия град. Между хълма на замъка и река Любляница е Старият град с двата си площада – Градския площад, където е фонтанът Роба, и Горния площад, където в добре запазените средновековни сгради се помещават бутици, а наоколо са множество кафенета и ресторанти. Много красиви са мостовете, преметнати над река Любляница. Тройният мост е един от символите на града, като Централният мост е построен през 1842 г., другите от двете му страни – през 1932 г.
Свободно време. Настаняване в хотел 2/3 * в/района на Любляна или Блед. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН:
Любляна - Вадуц - Цюрих

Закуска. Отпътуване за Цюрих. Попътна спирка във Вадуц - столицата на Княжество Лихтенщайн – съвършенството на миниатюрите, царството на банките и пощенските марки. По възможност - панорамна разходка с влакче. Всички забележителности са съсредоточени на двете улици "Штадтле" и "Олештрасе", а над града се извисява замъкът на княза, построен през IХ в.
Пристигане в Цюрих – сърцето на Швейцария. Настаняване в хотел в околностите на Цюрих. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН:
Цюрих - Люцерн - Женева

Закуска.
Пешеходна обиколка на Цюрих. Пешеходна обиколка на стария град – Катедралата (Гросмюнстер), църквата „Фраумюнстер”, разходка по брeговете на р. Лимат и на Цюрихското езеро. Продължаваме за Женева като по пътя разглеждаме Люцерн. Ще видим Стария град със старото Кметство, „Хиршенплац”, Вайнмаркт (Пазара на виното), покрития мост Спреуербрюке (Моста с мелниците), Йезуитската църква, покрития мост Капелбрюке.
Пристигане в Женева. Екскурзоводска програма – панорамен тур по международния квартал, където са „Плас де Насион”, Пале де Насион (седалище на ООН), седалището на Червения кръст. Пешеходна разходка из Женева ще ни задене до залива със 140-метровия фонтан и бреговете на езерото, разходка по кея на Мон Блан – десния бряг на езерото, острова на Жан-Жак Русо със статуята на големия френски философ и писател. Ще разгледаме Стария град – „Плас Ньов”, „Плас дю Бур-дьо-Фур”, катедралата „Сен Пиер”, в която в продължение на 23 години е служил самият Калвин (от Северната ѝ кула се открива прекрасна панорама към езерото, града, планината Юра и Алпите), Мезон Тавел (най-старата къща на Женева), Кметството, „Гран Рю”.
Настаняване в хотел в околности на Женева (френската част). Нощувка.

ПЕТИ ДЕН:
Женева - Лозана - Веве - Монтрьо - замъка "Шийон" - Женева

Закуска. Свободен ден в Женева или възможност за факултативна екскурзия до Лозана и перлите на Женевското езеро - замъка „Шийон”, Монтрьо с прекрасните му дворци и вили от периода на Бел Епок и Веве - живописно градче, разположено на езерото, в подножието на Савойските Алпи, известно и като люлка на швейцарската шоколадена индустрия. (Важно: Екскурзията е с доплащане и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва транспорт Женева – Лозана, Веве, замъка „Шийон” (самостоятелно посещение), Монтрьо – Женева и пешеходна разходка с екскурзовод на български. Посещението се организира при минимум 20 участника. Билетът за вход в замъка „Шийон”, който струва около 12,50 швейцарски франка, не е включен в пакетната цена на екскурзията и се заплаща на място).
В тази великолепна екскурзия ви предстои среща с историята, културата, атмосферата на Швейцария и с... шоколада и то на фона на величествените Алпи и брилянтно красивото Женевско езеро.
Първата ни спирка е изящната Лозана. Старият град на селището съществува от Средновековието и предлага на своите гости редица забележителности като живописния площад Плас дьо ла Палюд, Кметството, Фонтана на Справедливостта, Катедралата, Пале дьо ла Рюмин, замъка Сен-Мер. В Лозана се намира седалището на Международния олимпийски комитет.
Елегантният Веве, който се намира също на брега на Женевското езеро, е една от SPA перлите на Швейцария. Градът ще събуди у вас не само любопитството на туриста, но и онази понякога неразбираема, но силна сладка страст към шоколада. Достатъчно е да кажем, че млечният шоколад е създаден тук, а Веве е родното място на шоколадовата империя Nestle. Ще останете очаровани от малките калдъръмени улички, ще видите и паметника на Чарли Чаплин, който е живял тук от 1952 г. до смъртта си през 1977 г.
Заобиколен от лозя, заснежените Алпи и нежното синьо на Женевското езеро, Монтрьо е обаятелен и пленява всеки свой гост още в първите минути. Център на фестивали, музикални и кино събития, Градът организира ежегоден фестивал, посветен на Фреди Меркюри, който обожаваше това място и прекара тук част от живота си. Ще имате възможност да видите паметника на великия музикант, както и много забележителности, сред които замъкът „Шийон”.
Ще завършим това пътешествие с посещение на замъка „Шийон” (Château de Chillon). Това е средновековен замък в Швейцария, живописно разположен на брега на Женевското езеро. Сградата е комплекс от 25 сгради, строени по различно време. Шатото има над 1000-годишна история. През годините е използвана за жилищна сграда на граф Пиер ІІ Савойски, а по-късно и за артилерийски склад и затвор. Особеното очарование на сградата е било възпято от много поети и писатели като Шели, Жан-Жак Русо, Александър Дюма, Виктор Юго и Байрон.

Вечерта завръщане в хотела в околностите на Женева. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН:
Милано

Закуска. Отпътуване за Милано.
Туристическа програма в Милано с посещение на Пиаца дел Дуомо с огромната катедрала в неоготически стил - „Дуомо“, Ла Скала, замъка „Сфорцеско“, разходка по улица „Монте Наполеоне“ и нейните разклонения за търговия на дребно с най-модните стоки, покритата галерия на Виктор Емануил II във форма на кръст с остъклени тавани, където се намират най-известните магазини и заведения.
Продължаваме за Словения. Настаняване в хотел 2/3*. Нощувка.

СЕДМИ ДЕН:
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане късно вечерта.Как да резервирам
По телефона:
0700 1 2222