Посетете ни във Facebook
Facebook
Посетете ни в Google +
Google+
Посетете ни в Twitter
Doris - Блог
Skype чат с оператор

Предколедна Прага - Doris

Предколедна Прага
Продължителност:  5 дни / 3 нощувки Транспорт:  Автобус
Маршрут
Сливен - София - Прага

Дати на отпътуване
Резервирай или се обади на 0700 1 2222
Дата на отпътуване
Бр. възрастни
Бр. деца (0-15 год.)
Програма
цени и условия & допълнителни екскурзии
Проверка на резервация
град място час цена
Сливен Бензиностанция Еко – Дамарски мост 15:00 часа 435 лв.
Стара Загора Бензиностанция ОМВ на бул. Славянски 16:00 часа 435 лв.
Чирпан спирка Център 16:30 часа 435 лв.
Пловдив Бензиностанция ОМВ хотел „Санкт Петербург“ 17:15 часа 415 лв.
София Централна Автогара, сектор Паркинг 19:15 часа 395 лв.

Прага ни завладява със своята красота още при първите ни стъпки по така наречения „немски път“, който минава покрай всички по-известни забележителности. Разходката по калдаръмените улички ни води до Старе место, където да се насладим на Староместкия площад, Часовниковата кула Орлой, църквата „Дева Мария” и Карловия мост.
И през зимата „Златна“ Прага е златна... Посетете на един от най-красивите градове в света във времето, когато снегът го прави още по-романтично място, а цветните празнични базари ще ви отведат в приказния свят на Коледа.


ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН:
Отпътуване от съответния град. Нощен преход.

ВТОРИ ДЕН:
Пристигане в Прага в късния следобед. Настаняване в хотела. При възможност програмата ще продължи с кратък тур (БОНУС ОТ ТА „ДОРИС“) „Нощна Прага“, с продължителност около два часа, по време на който ще усетите атмосферата на града. Ще започнем от паметника на „Св Вацлав”, ще преминем през Вацлавския площад и барутната кула Прашна брана и ще свършим с еврейския квартал Йозефов и прекрасно осветената нощна Прага. Връщане в хотела. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН:
Закуска. Пешеходна обиколка на Прага с местен екскурзовод (минимум 3 часа): Храдчани - Пражки храд - най-важният символ на Бохемия и седалище на Парламента, комплекс от дворци, църкви, базилики, кули и градини, грандиозната готическа катедрала „Св.Ви“"; Мала Страна - бароковата църква от 18-ти век „Свети Николай“, в която по време на престоя си в града е свирил Моцарт; Карловият мост с многобройните статуи, сувенирни магазинчета и улични музиканти; Старе Место - старият градски площад с Кметството и световноизвестния часовник от 14-ти век, издигнати в чест на придобития тогава статут на кралска резиденция. Пешеходният тур ще приключи на Староместкия площад, където е инсталирана коледната елха и коледния базар и където ще можете да усетите коледния дух на Прага. Вечерта по желание и с предварителна заявка - двучасов круиз по Вълтава с богата вечеря на шведска маса /не включва напитки/. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН:
Закуска. Свободно време или възможност за целодневна екскурзия до Дрезден.
Дрезден е административен център на Саксония, намиращ се на около 140 км от Прага. Той е един от важните промишлени, транспортни и културни центрове на Германия. Центърът на града, който е почти напълно възстановен след бомбардировките през Втората световна война, е разположен на левия бряг на р.Елба. Ето защо градът е известен още като „Флоренция на Елба“. Дрезден е град на изкуството и културата. По време на туристическата обиколка ще видите: Дрезденската опера Земпер (Semperoper) с великолепна архитектура, Двореца Цвингера с известната Галерия на старите майстори, католическата църква Хофкирхе (Katholische Hofkirche) , протестантската църква Фрауенкирхе (Frauenkirche), терасата на граф Брюл (Brühlsche Terrasse), наричана „Балконът на Европа”, стената с Шествието на Саксонските князе (Der Fürstenzug). Връщане в Прага.
Вечерта възможност за посещение на Фолклорна вечер в Чехия.
Предлагаме на туристите да изживеят една незабравима чешка фолклорна вечер с традиционно шоу с вечеря, включваща богато традиционно чешко меню на базата на оригинални рецепти от чешките баби. С вечерята се предлагат неограничено количество напитки – бира, бяло / червено вино, безалкохолни напитки, вода. Туристите ще бъдат посрещнати с медовина – традиционната славянска напитка, наречена „течно злато”, високо ценена от древни времена и една от най старите алкохолни напитки, познати на човека.Танцьори и музиканти, облечени в традиционни народни носии от чешки и моравски региони ще забавляват туристите в продължение на 2 часа и половина. Туристите могат да участват активно в програмата, да научат някои чешки песни, танци и игри.
Нощувка.

ПЕТИ ДЕН:
Закуска. Около 09:00 ч. – отпътуване за България. Прибиране в България късно вечерта.

Как да резервирам
По телефона:
0700 1 2222
Още предложения от дорис