Посетете ни във Facebook
Facebook
Посетете ни в Google +
Google+
Посетете ни в Twitter
Doris - Блог
Skype чат с оператор

Предколедна Прага - Doris

Предколедна Прага
Продължителност:  5 дни / 3 нощувки Транспорт:  Автобус
Маршрут
Сливен - София - Прага

Дати на отпътуване
Резервирай или се обади на 0700 1 2222
Дата на отпътуване
Бр. възрастни
Бр. деца (0-15 год.)
Програма
цени и условия & допълнителни екскурзии
Проверка на резервация
Град
Място
Час
Цена ранни записвания до месец преди отпътуване
Редовна цена
Сливен бензиностанция Еко – Дамарски мост 15:00 часа
405 лв.
435 лв.
Стара Загора паркинг жп гара 16:00 часа
405 лв.
435 лв.
Чирпан спирка Център 16:30 часа
405 лв.
435 лв.
Пловдив ОМV до х-л „Санкт Петербург“ 17:15 часа
385 лв.
415 лв.
София Централна автогара, сектор Паркинг 19:15 часа
365 лв.
395 лв.

Прага ни завладява със своята красота още при първите ни стъпки по така наречения „Немски път“, който минава покрай всички по-известни забележителности. Разходката по калдаръмените улички ни води до Старе место, където да се насладим на Староместкия площад, Часовниковата кула Орлой, църквата „Дева Мария” и Карловия мост.
И през зимата „Златна“ Прага е златна... Посетете един от най-красивите градове в света във времето, когато снегът го прави още по-романтично място, а цветните празнични базари ще ви отведат в приказния свят на Коледа.ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН:
Отпътуване от съответния град. Нощен преход.

ВТОРИ ДЕН:
Пристигане в Прага в късния следобед. Настаняване в хотела. При възможност програмата ще продължи с кратък тур (БОНУС от „Дорис“) „Нощна Прага“, с продължителност около два часа, по време на който ще усетите атмосферата на града. Ще започнем от паметника на св. Вацлав, ще преминем през Вацлавския площад и Барутната кула - Прашна брана, като ще приключим с еврейския квартал "Йозефов" и прекрасно осветената нощна Прага. Връщане в хотела. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН:
Закуска. Пешеходна обиколка на Прага с местен екскурзовод (минимум 3 часа): Храдчани - Пражки храд - най-важният символ на Бохемия и седалище на Парламента, комплекс от дворци, църкви, базилики, кули и градини, грандиозната готическа катедрала „Св. Вит"; Мала Страна - бароковата църква от XVIII век „Свети Николай“, в която по време на престоя си в града е свирил Моцарт; Карловият мост с многобройните статуи, магазинчета за сувенири, улични музиканти; Старе место - старият градски площад с Кметството и световноизвестния часовник от XIV век, издигнати в чест на придобития тогава статут на кралска резиденция. Пешеходният тур ще приключи на Староместкия площад, където е инсталирана коледната елха и е разположен коледният базар и където ще можете да усетите коледния дух на Прага. Вечерта, по желание и с предварителна заявка - двучасов круиз по Вълтава с богата вечеря на шведска маса (не включва напитки). Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН:
Закуска. Свободно време или възможност за целодневна екскурзия до Дрезден.
Дрезден е административен център на Саксония, намиращ се на около 140 км от Прага. Той е един от важните промишлени, транспортни и културни центрове на Германия. Центърът на града, който е почти напълно възстановен след бомбардировките през Втората световна война, е разположен на левия бряг на река Елба. Ето защо градът е известен още като „Флоренция на Елба“. Дрезден е град на изкуството и културата. По време на туристическата обиколка ще видите: Дрезденската опера Земпер (Semperoper) с великолепна архитектура, двореца Цвингера с известната Галерия на старите майстори, католическата църква "Хофкирхе" (Katholische Hofkirche), протестантската църква "Фрауенкирхе" (Frauenkirche), терасата на граф Брюл (Brühlsche Terrasse), наричана „Балконът на Европа”, стената с Шествието на Саксонските князе (Der Fürstenzug). Връщане в Прага.
Вечерта - възможност за посещение на Фолклорна вечер в Чехия. Предлагаме на туристите да изживеят една незабравима чешка фолклорна вечер с традиционно шоу с вечеря, включваща богато традиционно чешко меню на базата на оригинални рецепти от чешките баби. С вечерята се предлагат неограничено количество напитки – бира, бяло/червено вино, безалкохолни напитки, вода. Туристите ще бъдат посрещнати с медовина – традиционната славянска напитка, наречена „течно злато”, високо ценена от древни времена и една от най-старите алкохолни напитки, познати на човека.Танцьори и музиканти, облечени в традиционни народни носии от чешки и моравски региони ще забавляват туристите в продължение на 2 часа и половина. Туристите могат да участват активно в програмата, да научат някои чешки песни, танци и игри.
Нощувка.

ПЕТИ ДЕН:
Закуска. Около 09:00 ч. отпътуване за България. Прибиране в България късно вечерта.

Как да резервирам
По телефона:
0700 1 2222
Още предложения от дорис